:

Hur blir jag borgerlig vigselförrättare?

Innehållsförteckning:

  1. Hur blir jag borgerlig vigselförrättare?
  2. Hur hittar man vigselförrättare?
  3. Vad krävs för att få viga?
  4. Hur blir man Förrättare?
  5. Kan jag viga?
  6. Vad krävs för att bli vigselförrättare?

Hur blir jag borgerlig vigselförrättare?

Borgerliga vigselförrättare utses av länsstyrelsen....Ansök om förordnande av vigselförrättare

  • Uppgifter om den aktuella personens namn, titel, personnummer, adress, telefonnummer och e-postadress.
  • En redogörelse för vilken utbildning personen har fått och vilka kunskaper de har om äktenskapsbalkens regler om vigsel.

Hur hittar man vigselförrättare?

Behöver du en vigselförrättare? Länsstyrelsen har en lista över vilka personer som är utsedda till vigselförrättare i varje län. Du kontaktar vigselförrättaren för att beställa en tid för vigsel. I vissa kommuner kan du även boka tid hos kommunen.

Vad krävs för att få viga?

SVAR: Oftast är det politiker och förtroendevalda som är vigselförrättare, men vem som helst kan ansöka om att vigselrätt. Det gör man antingen hos kommunen eller direkt till länsstyrelsen som är de som avgör ärendet.

Hur blir man Förrättare?

För att få bli vigselförrättare måste man ha nödvändiga kunskaper för uppdraget. Vigselförrättaren ska till exempel kunna den svenska lagstiftningens bestämmelser om hur en vigsel ska gå till, ordningen för vigseln, hindersprövning, kontroll av hindersbevis och underrättelse till Skatteverket.

Kan jag viga?

SVAR: Oftast är det politiker och förtroendevalda som är vigselförrättare, men vem som helst kan ansöka om att få vigselrätt.

Vad krävs för att bli vigselförrättare?

SVAR: Oftast är det politiker och förtroendevalda som är vigselförrättare, men vem som helst kan ansöka om att få vigselrätt. Det gör man antingen hos kommunen eller direkt till länsstyrelsen som är de som avgör ärendet.