:

Vad gör en systemtekniker?

Innehållsförteckning:

  1. Vad gör en systemtekniker?
  2. Vad krävs för att bli nätverkstekniker?
  3. Hur mycket tjänar en systemtekniker?
  4. Hur blir man IT Drifttekniker?
  5. Vad krävs för att bli systemutvecklare?
  6. Hur blir man Cybersoldat?
  7. Vad gör en Nätverksspecialist?

Vad gör en systemtekniker?

Som systemtekniker hanterar du alla de elektroniska systemen ombord, allt från sonarsystemet, som används för att lyssna på ljud under vattnet, till spanings- och navigationsradar. Du gör rutinmässiga kontroller och så länge allt fungerar ägnar du dig åt förebyggande underhåll.

Vad krävs för att bli nätverkstekniker?

Det kan vara bra att läsa Teknikprogrammet eller Naturvetenskapsprogrammet på gymnasiet för dig som vill bli nätverkstekniker. På så sätt läser du mer matematik och fysik, som ofta behövs för att vara behörig till utbildningar inom nätverksteknik på eftergymnasial nivå.

Hur mycket tjänar en systemtekniker?

Dela

MedellönMedianlönMedelålder
30.139 kr31.750 kr33,7 år

Hur blir man IT Drifttekniker?

För att arbeta som drifttekniker är teknisk eller naturvetenskaplig utbildning från gymnasieskolan kompletterad med ytterligare datautbildning ett minimum. Ofta krävs högskoleutbildning till exempel högskoleingenjör med datainriktning.

Vad krävs för att bli systemutvecklare?

Systemutvecklare har oftast en högskoleutbildning med datainriktning, till exempel en systemvetenskaplig utbildning eller någon civilingenjörsutbildning med datainriktning. De som arbetar med verksamhetsutveckling har förutom datakunskaper ofta kunskaper i ekonomi och andra ämnen med anknytning till verksamheten.

Hur blir man Cybersoldat?

Du får nödvändiga grundkunskaper inom it för att förstå cybersäkerhet. Efter utbildningen är du väl rustad för en anställning som antingen soldat eller civil specialist i Försvarsmakten. Om du blir antagen till grundutbildning som cybersoldat börjar du med att göra en grundläggande militärutbildning.

Vad gör en Nätverksspecialist?

Nätverkstekniker kan även kalla sig Kommunikationsspecialist eller nätverksspecialist och installerar och anpassar enheter som sköter kommunikationen i nätverket, till exempel routrar och switchar, installerar program och olika säkerhetslösningar som exempelvis brandväggar.