:

Vad kostar det att fotografera sig hos Trafikverket?

Innehållsförteckning:

  1. Vad kostar det att fotografera sig hos Trafikverket?
  2. Hur betalar man teoriprovet?
  3. Hur går teoriprovet till moped?
  4. Kan man ta om bilden på körkortet?
  5. Hur länge räcker ett godkänt teoriprov?

Vad kostar det att fotografera sig hos Trafikverket?

Fotograferingen sker inför ditt första kunskapsprov på den plats där du ska göra provet. Tänk på att komma i god tid, 30 minuter innan tiden för ditt kunskapsprov. Fotograferingen kostar 80 kronor och du betalar avgiften efter att du fotograferat dig.

Hur betalar man teoriprovet?

Sista betalningsdag står på fakturan och den skickas senast 11 dagar efter genomförd fotografering. Väljer du istället att betala med betalkort eller Swish, kan du betala för ditt kunskapsprov innan din provtid, men avgiften för fotograferingen kommer inte dyka upp i bokningstjänsten förrän efter fotograferingen.

Hur går teoriprovet till moped?

Så här går provet till: Provet består av totalt 70 frågor, men du kan som högst få 65 poäng. Det beror på att 5 av frågorna är testfrågor, och de räknas inte in i provresultatet. För att provet ska bli godkänt måste du svara rätt på 52 frågor. Provtiden är 50 minuter.

Kan man ta om bilden på körkortet?

Du måste ta ett nytt foto. Du kan välja att fotografera dig på något av Trafikverkets förarprovskontor eller skicka in ett fotografi som du fäster på grundhandlingen. Läs mer om fotot på körkortet. Du behöver betala avgiften på 280 kronor för att tillverka körkortet.

Hur länge räcker ett godkänt teoriprov?

Hur länge är mitt godkända kunskapsprov giltigt? Kunskapsprovet för behörighet B (personbil) är giltigt i fyra månader. Kunskapsprovet för övriga behörigheter är giltigt ett år från provdatum.