:

Vad måste man plugga för att bli revisor?

Innehållsförteckning:

  1. Vad måste man plugga för att bli revisor?
  2. Kan en redovisningsekonom bli revisor?
  3. Hur mycket tjänar en revisor?
  4. Hur lång tid tar de att bli revisor?
  5. Vad är Påskrivande revisor?
  6. Vad är skillnaden mellan Redovisare och revisorer?

Vad måste man plugga för att bli revisor?

Vilka kurser behöver jag läsa om jag vill bli revisor? För att få jobbet som revisorsassistent, Audit associate, behöver du en kandidatexamen inom ett ekonomiskt ämne. Det behöver inte vara företagsekonomi. Efter minst 3 år som Audit associate har du möjlighet att skriva provet för att bli auktoriserad revisor.

Kan en redovisningsekonom bli revisor?

Jag förstår att om man vill bli revisor så måste man gå på universitet, medan redovisningsekonom räcker det att gå på yrkeshögskola. ... Och jag ser att för att kunna söka till yrkeshögskola som redovisningsekonom så krävs det Engelska 6, matematik 2 och svenska 2 som särskilda förkunskaper.

Hur mycket tjänar en revisor?

Marknadslönen för externa revisorer ligger 2021 mellan 35 000 och 46 000 kronor per månad vid en lägre svårighetsnivå. Vid en högre svårighetsnivå ligger marknadslönen på 50 000 kronor och uppåt.

Hur lång tid tar de att bli revisor?

För att bli auktoriserad revisor krävs att du genomfört en teoretisk och praktisk utbildning om totalt åtta år samt därefter avlagt ett prov. Den teoretiska utbildningen görs på universitet eller högskola och ska pågå under minst tre år och innebära att du har minst en kandidatexamen.

Vad är Påskrivande revisor?

Granskningsledaren rapporterar till en manager eller direkt till påskrivande revisor. ... Det är också managers eller påskrivande revisors uppgift att gå igenom granskningsledarens och revisorsassistentens arbete för att säkerställa kvaliteten på revisionen.

Vad är skillnaden mellan Redovisare och revisorer?

Skillnaden mellan en Auktoriserad Redovisningskonsult (ARK) och en auktoriserad revisor är att ARK arbetar med att utföra de tjänster ditt företag behöver för sin fortlöpande administration, t ex bokföring, bokslut, inkomstdeklarationer och rådgivning medan en revisor har en granskande roll vars arbete ska utmynna i ...