:

Hur tar man kort till körkort?

Innehållsförteckning:

  1. Hur tar man kort till körkort?
  2. Vad kostar det att ta kort till körkort?
  3. Hur lång tid ska du bli utan körkort?
  4. Kan du överklaga ditt körkort?
  5. Varför ska körkortet förnyas?

Hur tar man kort till körkort?

Fotografering vid körkortsförnyelse

  1. När du ska förnya ditt körkort kan du välja att fotografera dig på något av våra förarprovskontor eller att själv skicka in ditt foto direkt till Transportstyrelsen tillsammans med ansökningsblanketten. ...
  2. På sidan Förarprovskontor ser du vilka kontor som erbjuder fotografering.

Vad kostar det att ta kort till körkort?

Fotograferingen kostar 80 kronor och du betalar avgiften efter att du fotograferat dig.

Hur lång tid ska du bli utan körkort?

  • Spärrtiden är den tid som ditt körkort ska vara återkallat. Tiden börjar gälla från den dag polisen omhändertog ditt körkort. Tiden anges i månader från 1 till 36 månader. Hur lång tid du blir utan körkort beror på trafikbrottet, ditt behov av körkort och hur du tidigare har uppträtt i trafiken.

Kan du överklaga ditt körkort?

  • Polisens beslut kan inte överklagas, men vi ska utreda om ditt körkort ska återkallas eller lämnas tillbaka till dig. Vi kommer att kontakta dig så att du får möjlighet lämna dina synpunkter i ett yttrande innan vi tar ett beslut. Frågor om böter, erkännande eller förnekande av förseelsen, handläggs av polis och åklagare.

Varför ska körkortet förnyas?

  • Stulet, borttappat eller skadat körkort Ett körkort ska förnyas om det har kommit bort eller blivit stulet, skadat eller förstört. Eftersom körkortet är en id-handling ska du även anmäla till polisen om det har blivit stulet.