:

Hur blir man specialist tandläkare?

Innehållsförteckning:

  1. Hur blir man specialist tandläkare?
  2. Vad gör en specialisttandläkare?
  3. Vad gör en Bettfysiolog?
  4. Vad kan man specialisera sig inom tandläkare?
  5. Vad tjänar en klinikchef?

Hur blir man specialist tandläkare?

För att bli specialisttandläkare måste man först utbilda sig till vanlig Tandläkare. Efter det följer det en flerårig vidareutbildning till specialisttandläkare inom ett eller flera av tandvårdsområden som nämns ovan i denna yrkespresentation. Tandläkarutbildningen omfattar fem års heltidsstudier på universitetsnivå.

Vad gör en specialisttandläkare?

En specialisttandläkare är en tandläkare som under tre till fyra års specialisttjänstgöring vidareutbildat sig inom något av ämnena oral kirurgi, ortodonti (tandreglering), pedodonti (barntandvård), parodontologi(tandlossning), oral protetik (kronor och broar), bettfysiologi (käkledsbesvär), endodonti (rotfyllning) ...

Vad gör en Bettfysiolog?

Om bettfysiologi Bettfysiologi är den specialitet inom tandvården som arbetar med störningar och smärttillstånd i bett- och tuggsystemet. Vi utreder och behandlar bland annat muskelömhet, huvudvärk och besvär från käkleder.

Vad kan man specialisera sig inom tandläkare?

Specialistutbildning kan genomföras i de odontologiska specialiteterna: endodonti, bettfysiologi, oral protetik, odontologisk radiologi, ortodonti, parodontologi, pedodonti och orofacial medicin.

Vad tjänar en klinikchef?

För vidareutbildade eller befordrade tandläkare (specialister eller klinikchefer) varierar lönerna mellan 55 0 000 kr per månad.