:

Var ser jag mitt körkortstillstånd?

Innehållsförteckning:

 1. Var ser jag mitt körkortstillstånd?
 2. Vad ska man göra för att få körkort?
 3. Kan man ha sitt körkort i mobilen?
 4. Hur lång tid tar det att få ett körkortstillstånd?
 5. Vad kostar det att ansöka om körkortstillstånd?
 6. Har jag giltig handledarutbildning?
 7. Hur man tar körkort snabbt?
 8. Vad ska man göra för att börja övningsköra?
 9. Vad händer om jag glömt mitt körkort?
 10. Vem tillverkar körkort?
 11. Vad är körkortstillstånd?
 12. Kan du få körkortstillstånd med läkarintyg?
 13. Vad är hälsodeklaration för körkortstillstånd?

Var ser jag mitt körkortstillstånd?

Kopia på bevis om körkortstillstånd - beställ Har du en digital brevlåda? Då kommer ditt körkortstillstånd att skickas dit. Gå till tjänsten Kopia på bevis om körkortstillstånd - beställ. Öppnas i nytt fönster.

Vad ska man göra för att få körkort?

Vägen till körkort

 • Ansökan om körkortstillstånd. För att ansöka om ett körkortstillstånd krävs det att du fyllt 16 år, har en giltig legitimation och genomfört en synundersökning. ...
 • Introduktionsutbildning. ...
 • Förarutbildning startar. ...
 • Kontinuerlig övning. ...
 • Teoriutbildning. ...
 • Riskutbildning 1. ...
 • Riskutbildning 2. ...
 • Boka Teoriprov.

Kan man ha sitt körkort i mobilen?

Det digitala körkortet har sedan hösten testats av drygt tusen iPhone-användare och ska på våren även börja testas av Android-användare. Fast det formellt inte är en ID-handling har det fungerat som identifikation vid val, och har till och med kunnat användas utomlands.

Hur lång tid tar det att få ett körkortstillstånd?

Om alla de kraven är uppfyllda och alla handlingar kommit in, tar det i normalfallet två till fyra veckor att få körkortstillståndet. Om du har en digital brevlåda kommer ditt körkortstillstånd att skickas dit. Om din ansökan kräver en utredning kan det ta längre tid.

Vad kostar det att ansöka om körkortstillstånd?

Att ansöka om ett körkortstillstånd kostar ingenting. När du har skickat in din ansökan tar det olika lång tid innan du får ditt körkortstillstånd. Ofta tar det c:a 2 veckor för att få körkortstillståndet, men i vissa fall behöver Transportstyrelsen utföra speciella utredningar och då tar det betydligt längre tid.

Har jag giltig handledarutbildning?

Hur länge gäller handledarbeviset? Ett handledarbevis gäller i fem år så länge körkortet inte blir återkallat. ... Undantaget är om du blev godkänd som handledare för en elev före den första februari 2012, då gäller handledarbeviset för just den eleven utan tidsbegränsning så länge körkortet inte blir återkallat.

Hur man tar körkort snabbt?

Nio tips – så lyckas du att ta körkort snabbt

 1. Välj Globens trafikskola! En bra trafikskola är grundläggande för ett lyckat resultat. ...
 2. Kör regelbundet. ...
 3. Träna i simulator. ...
 4. Köp en bil att träna i. ...
 5. Kör upp i en bil du har kört i förut. ...
 6. Var ödmjuk. ...
 7. Träna på datorn. ...
 8. Vänta inte med teorin.

Vad ska man göra för att börja övningsköra?

Ni som ska övningsköra privat för personbil och lätt lastbil (behörighet B) behöver gå en introduktionsutbildning innan ni kan börja övningsköra. Utbildningen behöver vara giltig för att vi ska kunna godkänna en ansökan om handledarskap.

Vad händer om jag glömt mitt körkort?

Har du exempelvis glömt körkortet eller annan legitimationshandling hemma kan du inte kräva att polismannen ska följa med dig hem för att du ska kunna styrka din identitet. Den som ska ut och köra bil måste som utgångspunkt ha med sig körkortet, annars finns en risk att få betala böter.

Vem tillverkar körkort?

Trafikverket och Transportstyrelsen delar på ansvaret för körkort och förarprov. Trafikverket Förarprov ansvarar för kunskaps- och körprov för körkort, taxiförarlegitimation, kunskapsprov för yrkeskunnande för trafiktillstånd och yrkesförarkompetens.

Vad är körkortstillstånd?

 • Körkortstillstånd. Körkortstillstånd är ett krav för att få övningsköra och för att få göra förarprov (teoriprov och uppkörning) hos Trafikverket.Körkortstillståndet utfärdas av Transportstyrelsen och är giltigt i 5 år.. När Transportstyrelsen får in din ansökan om körkortstillstånd gör de en bedömning av din lämplighet som förare.

Kan du få körkortstillstånd med läkarintyg?

 • Behöver du ett läkarintyg för att få körkortstillstånd? Alla som ansöker om ett körkortstillstånd måste samtidigt lämna in en hälsodeklaration och ett synintyg. Om du har ADHD, ADD, DAMP eller kanske Aspergers syndrom kan du behöva komplettera din ansökan om körkortstillstånd med ett läkarintyg.

Vad är hälsodeklaration för körkortstillstånd?

 • Hälsodeklaration för körkortstillstånd (grupp 1) När du ansöker om ett körkortstillstånd för till exempel personbil, lätt lastbil och motorcykel ingår alltid en hälsodeklaration. Hälsodeklarationen finns som formulär och ingår i ansökan när du ansöker om körkortstillstånd hos Transportstyrelsen.