:

Vad är godkänd Bilverkstad?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är godkänd Bilverkstad?
  2. Varför godkänd Bilverkstad?
  3. Vad är skillnaden på Kontrollerad Bilverkstad KBV och godkänd Bilverkstad GBV certifieringarna?
  4. Vilka ingår i Kontrollerad bilverkstad?
  5. Vad måste en verkstad göra för att få vara ansluten till Kontrollerad bilverkstad?
  6. Är det lag på att lämna bilen till en bilverkstad med jämna mellanrum?
  7. Vad är skillnaden på KBV och GBV?
  8. Vad innebär Kontrollerad bilverkstad?
  9. Hur är kontrollerad bilverkstad annorlunda än verkstadens Reparationsvillkor?
  10. Hur lång garanti ska en verkstad normalt lämna på ett utfört arbete?

Vad är godkänd Bilverkstad?

Godkänd Bilverkstad är en ny standard med syfte att säkerställa en sund konkurrens inom bilverkstadsbranschen. Genom att arbeta enligt Godkänd Bilverkstad garanteras att lagar, förordningar och krav, som vår verksamhet berörs av också efterlevs.

Varför godkänd Bilverkstad?

Godkänd Bilverkstad är en ny kvalitetsstandard för alla Sveriges verkstäder. Syftet är att säkerställa en sund konkurrens inom verkstadsbranschen och se till att de lagar, förordningar och krav som vår verksamhet berörs av också efterlevs.

Vad är skillnaden på Kontrollerad Bilverkstad KBV och godkänd Bilverkstad GBV certifieringarna?

Teknik, struktur och rutiner, 8. Kontroll av verkstadens aktiviteter. Godkänd bilverkstad har också krav på kvalitetskontroller från en tredje oberoende part, som exempelvis kontrollorganisationen Kontrollerad BilverkstadKBV, via årlig revision samt oannonserade stickprov.

Vilka ingår i Kontrollerad bilverkstad?

Kontrollerad Bilverkstad - KBV Kontrollerad Bilverkstad, den gröna punkten, är ett samarbete mellan Motorbranchens Riksförbund (MFR), Bilindustriföreningen (BIL Sweden), Svensk Bensinhandel, Konsumentverket (KOV), Motormännens Riksförbund (M), Bilprovningen och Bilförsäkringsbolagen.

Vad måste en verkstad göra för att få vara ansluten till Kontrollerad bilverkstad?

Men genom ett formellt krav på certifiering, mästarbrev eller motsvarande, att verkstaden har kompetens och följer myndighetskrav så att den reparation som utförs är trafik- och miljösäker samt ett krav på kvalitetskontrollsystem, kan förmodligen branschens förtroende bli bättre.

Är det lag på att lämna bilen till en bilverkstad med jämna mellanrum?

Att äga en bil betyder också att man måste göra sitt bästa för att vårda och ta hand om den. Som en del av detta är du tvungen att lämna in den på service med jämna mellanrum.

Vad är skillnaden på KBV och GBV?

annat kräver stickprovkontroller av oberoende kontrollföretag. KBV är ett av flera sådana kontrollföretag. är en motsvarighet för serviceverkstäderna. senare bildades GBV.

Vad innebär Kontrollerad bilverkstad?

Kontrollerad Bilverkstad, den gröna punkten, är ett samarbete mellan Motorbranschens Riksförbund (MRF), ... Den gröna punkten innebär att verkstaden alltid uppfyller de villkor som ställs för att bli godkänd som Kontrollerad Bilverkstad.

Hur är kontrollerad bilverkstad annorlunda än verkstadens Reparationsvillkor?

Den sexkantiga symbolen för Motorbranschens Riksförbund talar om att det är en bilverkstad som utför jobbet fackmannamässigt och med MRF-Garanti. Våra bilverkstäder arbetar efter Verkstadens Reparationsvillkor och skulle en tvist uppstå så följer de alltid Allmänna reklamationsnämdens beslut.

Hur lång garanti ska en verkstad normalt lämna på ett utfört arbete?

Konsumenttjänstlagen ger dig rätt att reklamera i upp till tre år från att arbetet utfördes. Garantin kan ge ett utökat skydd, men eftersom det är frivilligt att ge en garanti så bestämmer verkstaden hur länge den gäller.