:

Finns Knutby församling kvar?

Innehållsförteckning:

  1. Finns Knutby församling kvar?
  2. Vilka dömdes i Knutby?
  3. Vad hände med Kristi brud?
  4. Vad hände med Knutby?
  5. Var är Åsa Waldau idag?
  6. Vad tror knutbysekten på?
  7. Vad heter sekten i Knutby?
  8. Vem dödade vem i Knutby?
  9. Vem är Kristi brud Knutby?
  10. Vad hände med Helge Fossmos barn?

Finns Knutby församling kvar?

Hösten 2016 tvingades Kristi brud och pastorn Urban Fält att lämna Knutby efter att ha blivit bortröstade av församlingen. Ett år senare polisanmäldes hon för misshandel av Knutbys föreståndare, Peter Gembäck, som även polisanmälde sig själv och Urban Fält. 2018 lades församlingen ner.

Vilka dömdes i Knutby?

Sara Svensson dömdes för mord och mordförsök till sluten rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning. Helge Fossmo dömdes till livstids fängelse för anstiftan till mord och anstiftan till mordförsök. Han frikändes från misstanken om mord på sin första fru.

Vad hände med Kristi brud?

Den nya dramaserien ”Knutby” tar avstamp i händelserna inom församlingen. Även om namnen är utbytta så bygger personerna på kända namn som Åsa Waldau, ”Kristi brud”. Åsa Waldau anklagades för att styra sekten med järnhand. Hon dömdes 2020 för åtta fall av misshandel till villkorlig dom med samhällstjänst i 120 timmar.

Vad hände med Knutby?

Vad hände i Knutby? År 2004 blev en kvinna vid namn Alexandra Fossmo mördad i Knutby, hon blev skjuten i huvudet med flera skott när hon låg och sov. Hennes man Helge Fossmo, 50, åtalades för att ha fått Sara Svensson, i media kallad "barnflickan" till att begå mordet. Parets granne skadades också svårt.

Var är Åsa Waldau idag?

Åsa Waldau, även känd som ”Kristi brud” i det så kallade Knutbydramat, fick guld och miljonbelopp av församlingsmedlemmarna. Idag lever hon ett liv i det dolda – med betydligt mindre pengar att röra sig med.

Vad tror knutbysekten på?

Ledarna var Åsa Waldau och Helge Fossmo. Åsa Waldau är också känd som "Kristi brud", något som Sara Svensson ifrågasatte. Hon undrade hur Åsa kunde vara utvald när Gud skulle älska alla precis lika mycket. Det i kombination med att Helge Fossmo fattade tycke för Sara och försköt sin fru gjorde att Sara blev utstött.

Vad heter sekten i Knutby?

Knutby Filadelfia grundades 1921 av en grupp pingstvänner. Före 1992 fanns ingen anmärkningsvärd skillnad mellan Knutbyförsamlingen och andra små frikyrkor. De genomförde det första dopet i Olandsån samma år som grundandet, och året efter stod ett litet kapell färdigt.

Vem dödade vem i Knutby?

Natten den 10 januari 2004 sköts Alexandra Fossmo, fru till en av församlingens pastorer, Helge Fossmo, till döds. En annan församlingsmedlem som är granne till paret Fossmo, skottskadades vi samma tillfälle svårt.

Vem är Kristi brud Knutby?

2004 var Waldau en av Knutbyförsamlingens sex lekmannapastorer. ... I samband med Knutbydramat, då hennes yngre syster Alexandra Fossmo mördades (10 januari 2004), var mediebevakningen av Waldau enorm, eftersom hon i samband med mordutredningen blev känd som, och fick epitetet, Kristi brud.

Vad hände med Helge Fossmos barn?

Vad hände med Helge Fossmos barn? Efter mordet i Knutby, och domen mot Helge Fossmo, tog en av hans systrar hand om de tre barnen som då blev medlemmar i en ny frikyrkoförsamling.