:

Vad behöver man för att bli HR?

Innehållsförteckning:

 1. Vad behöver man för att bli HR?
 2. Hur blir man HR koordinator?
 3. Vad gör en HR assisten?
 4. Vad tjänar en Nyexad personalvetare?
 5. Varför jag vill jobba med HR?
 6. Vad är en HR konsult?
 7. Vad arbetar HR med i en organisation?
 8. Vad kan man göra som HR-specialist?
 9. Vilken utbildning leder till att få jobb som HR-specialist?

Vad behöver man för att bli HR?

Högskoleutbildning krävs. Exakt vilken utbildning som leder till att man kan få jobb som HR-specialist är svårt att svara på, det finns många olika passande högskoleutbildningar, t. ex kan man ta generell kandidatexamen med påbyggnadsutbildning i Arbetslivspedagogik - lärande, utveckling och ledarskap i organisationer.

Hur blir man HR koordinator?

Det lättaste sättet att bli HR-koordinator är genom att gå en certifieringsutbildning. En sådan ligger på 114 timmars studier och ger dig de grunder du behöver för att kunna komma ut i arbetslivet. Du behöver bland annat kunna arbetsrätt och allt som rör lön, rekrytering och gruppsykologi.

Vad gör en HR assisten?

En HR-assistent har arbetsuppgifter som kretsar kring personalfrågor av olika slag. Det rör sig oftast om tre områden - rekrytering, arbetsmiljöfrågor och lön. När det kommer till rekrytering är du ett stöd till chefer runt om i organisationen. ... HR-organisationen är aldrig ansvarig för arbetsmiljön.

Vad tjänar en Nyexad personalvetare?

Nedan visas ovanstående tabell i en graf för att tydligare visa löneutvecklingen för personalvetare....Löneskillnader mellan män och kvinnor.

ÅrMedellön kvinnorMedellön män
201739 800 kronor44 000 kronor
201841 000 kronor42 500 kronor
201942 400 kronor46 100 kronor
202043 000 kronor44 300 kronor

Varför jag vill jobba med HR?

Några av de främsta anledningarna till att man väljer en karriär inom HR är möjligheten att påverka flera aspekter inom organisationen, att hjälpa till med medarbetarutveckling samt spela en avgörande roll när det kommer till att fatta strategiska affärsbeslut.

Vad är en HR konsult?

HR, Human Resources, är den avdelningen i en organisation som ansvarar för allt som har med de anställda att göra. De tar hand om alla personalfrågor helt enkelt, från rekrytering och utveckling till lönefrågor, befordringar, karriärvägledning och så vidare.

Vad arbetar HR med i en organisation?

 • HR arbetar genomtänkt och strategiskt med de basprocesser som finns i relation till anställda i en organisation: rekrytering, lönesättning, kompetensutveckling och personalvård.

Vad kan man göra som HR-specialist?

 • Som HR-Specialist kan man antingen bli anställd på ett företag eller erbjuda sina tjänster som konsult. Som personalansvarig och anställd i en organisation är man arbetsgivarens representant och i arbetet kan det ingå att representera företaget på till exempel rekryteringsmässor, arbetsmarknadsdagar och andra evenemang.

Vilken utbildning leder till att få jobb som HR-specialist?

 • Exakt vilken utbildning som leder till att man kan få jobb som HR-specialist är svårt att svara på, det finns många olika passande högskoleutbildningar, t.ex kan man ta generell kandidatexamen med påbyggnadsutbildning i Arbetslivspedagogik - lärande, utveckling och ledarskap i organisationer.