:

Hur åker man till Trysunda?

Innehållsförteckning:

  1. Hur åker man till Trysunda?
  2. Hur tar man sig till Ulvön?
  3. Hur tar man sig till Högbonden?
  4. Kan man köra bil på Ulvön?
  5. Hur kommer man till Mjältön?
  6. Varför heter det Ulvön?
  7. Får man tälta på Högbonden?
  8. Vad gör man på Trysunda?

Hur åker man till Trysunda?

Ska du åka till Trysunda åker du från Köpmanholmen med M/F Ulvön. Tidtabeller för de olika avgångshamnarna hittar du på respektive rederis hemsida. Tidtabell för Höga Kusten Båtarna från Ullånger, Docksta eller Mjällomslandet (till Ulvön) hittar du här .

Hur tar man sig till Ulvön?

För att ta dig till Ulvön åker du med något av skärgårdsrederierna i Höga Kusten. Höga Kusten-båtarna avgår från Ullånger, Docksta och Mjällom medan Örnsköldsviks Hamn & Logistik avgår från Köpmanholmen.

Hur tar man sig till Högbonden?

För att ta dig till Högbonden åker du med färjan M/S Ronja från antingen Barsta eller Bönhamn. Resetiden är ungefär densamma från båda ställen, ca 15 minuter.

Kan man köra bil på Ulvön?

Alla turer utgår ifrån färjeläget i Köpmanholmen där du också kan parkera om du kommer med bil. Under angöringsbryggor hittar du mer information om öarna. Du kan boka biljett i förväg via webben eller köpa biljett direkt i biljettluckan vid kajen i Köpmanholmen.

Hur kommer man till Mjältön?

MJÄLTÖN

  1. Mjältön är en av Höga Kustens hemliga pärlor. Det är hit lokalborna åker för att njuta av vackra sandstränder, klippor och en makalös utsikt över världsarvet.
  2. Mjältön är ett utmärkt utlyktsmål och du tar dig hit med egen båt, kajak eller kanot. ...
  3. Baggviken är den mest utrustade platsen för dig som vill övernatta.

Varför heter det Ulvön?

Om livet som fiskardräng har Lubbe skrivit i boken Bottenhavsfiskare från 1914. Lubbe återkommer då och då i sitt författarskap till Ulvön, och även i artiklar och tidningar skrev han om sitt liv på Ulvön. Det var Lubbe som myntade uttrycket ”Bottenhavets pärla”.

Får man tälta på Högbonden?

Du är nog inte den första som får en känsla av Medelhavet här... Respektera förbudet att elda, och tälta i reservatet.

Vad gör man på Trysunda?

Trysunda är ett naturreservat och från hamnen leder stigar till flera badvikar och utsiktsplatser. Här kan du koppla av i lugn och ro och njuta av vacker natur, spännande geologi, artrik vegetation och ett rikt fågelliv. Namnet Trysunda kommer av att det på medeltiden fanns tre sund vid fiskeläget.