:

Vad gör man på kardiologen?

Innehållsförteckning:

  1. Vad gör man på kardiologen?
  2. Hur mycket tjänar en Kardiokirurg?
  3. Vad är en överläkare?
  4. Vad kan man göra som läkare?
  5. Vad betyder kardiologen?
  6. Vad menas med dilaterad kardiomyopati?
  7. Hur mycket tjänar man som gynekolog?
  8. Vad är skillnaden på läkare och överläkare?

Vad gör man på kardiologen?

Kardiologi (från grekiska καρδίᾱ kardiā, "hjärta") är en gren inom internmedicinen och omfattar studiet av hjärtats funktioner och sjukdomar, inklusive ärftliga hjärtsjukdomar, sjukdomar i hjärtats kranskärl, hjärtsvikt, hjärtklaffar samt i hjärtats elektrofysiologi.

Hur mycket tjänar en Kardiokirurg?

Löneskillnader mellan män och kvinnor

ÅrMedellön kvinnorMedellön män
201571 000 kronor79 000 kronor
201672 500 kronor77 300 kronor
201775 100 kronor80 300 kronor
201874 800 kronor79 400 kronor

Vad är en överläkare?

Vad en överläkare jobbar med En överläkare har i princip samma arbetsuppgifter som en specialistläkare. De träffar patienter, undersöker, ställer diagnos och avgör vilken behandling som är lämplig.

Vad kan man göra som läkare?

Kort om läkares arbetsmarknad och utbildning Arbetar du kliniskt som läkare består din vardag till stor del av patientmöten då du genomför undersökningar, ställer diagnos och påbörjar eventuell behandling. Du upplyser även patienten och dennes anhöriga om eventuella biverkningar av olika behandlingar och mediciner.

Vad betyder kardiologen?

Kardiolog är en specialistläkare, som är specialist inom hjärtat och de sjukdomar och tillstånd som drabbar hjärtat.

Vad menas med dilaterad kardiomyopati?

Dilaterad kardiomyopati (DCM) är ett samlingsbegrepp för kardiomyopatier som leder till vänster- och eventuellt högerkammardilatation samt systolisk hjärtsvikt. Trots farmakologisk och devicebaserad hjärtsviktsbehandling är sjukdomarna den ledande orsaken till hjärttransplantation.

Hur mycket tjänar man som gynekolog?

79 200 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Vad är skillnaden på läkare och överläkare?

Hej, Allmäntjänstgöring (AT) är en tidsbegränsad anställning under handledning för den som fullgjort läkarutbildning på läkarprogrammet. ... Efter att allmäntjänstgöringen (AT) är slutförd har man möjlighet att söka en ST-tjänst. Överläkare är en tjänstetitel för en tjänst som innebär ett ledningsansvar.