:

Vad krävs för att bli helikopterpilot Försvarsmakten?

Innehållsförteckning:

  1. Vad krävs för att bli helikopterpilot Försvarsmakten?
  2. Vad behöver man för att bli helikopterpilot?
  3. Hur lång får man vara som helikopterpilot?
  4. Hur blir man Jaktpilot?
  5. Vad behöver man för att bli stridspilot?
  6. Hur kan man bli pilot i Sverige?

Vad krävs för att bli helikopterpilot Försvarsmakten?

Helikopterpilot i Försvarsmakten

  • Slutbetyg från gymnasiet eller gymnasial vuxenutbildning.
  • Svensk medborgare.
  • Har fullgjort militär grundutbildning.
  • Genomgått säkerhetsprövning och uppfyller kraven enligt säkerhetsskyddslagen och säkerhetsskyddsförordningen.

Vad behöver man för att bli helikopterpilot?

Helikopterverksamheter rekryterar färdigutbildade piloter, som efter anställning får en mycket gedigen fortsättningsutbildning. Beroende på förutsättningar kan utbildningarna vara MCC, IFR, Typinflygning, Tekniska kurser, Operativ SAR utbildning, etc. Utbildning kan finnas inom yrkeshögskolan.

Hur lång får man vara som helikopterpilot?

För pilot och helikopterpilot inom Försvarsmakten måste du ha en kroppslängd på mellan 161-190cm. Har du en annan kroppslängd kan du söka andra befattningar inom Flygvapnet, Armén, Marinen eller Hemvärnet, som inte har samma längdkrav.

Hur blir man Jaktpilot?

På pilotutbildningen (Försvarsmaktens flygförarutbildning, FFU) läser du de första fyra terminerna vid Försvarshögskolan och Militärhögskolan Karlberg. Där läser du också de teoretiska grunderna för att bli officer. Termin fem och sex är grundläggande flygutbildning vid Flygskolan på Malmen i Linköping.

Vad behöver man för att bli stridspilot?

Utbildning och behörighetskrav För att bli antagen och börja studera till stridspilot behöver man ha läst en gymnasieutbildning och ha grundläggande krav, som att vara svensk medborgare och att vara över 18 år, när man ansöker till utbildning på yrkeshögskola.

Hur kan man bli pilot i Sverige?

För att bli pilot måste du gå en utbildning på yrkeshögskolan eller på annan fristående utbildningsanordnare efter gymnasiet. För att bli antagen krävs vanligtvis grundläggande behörighet för högskolestudier samt godkänt betyg i Fysik 1a, Matematik 3b och Engelska 6. Därför är just dessa gymnasieprogram ett bra val.