:

Varför åldersgräns på energidryck?

Innehållsförteckning:

  1. Varför åldersgräns på energidryck?
  2. Är det lag på åldersgräns på energidryck?
  3. Är det lag på att dricka energidryck under 15?
  4. Får man köpa ut energidryck?
  5. Är energidryck farligt eller inte blogg?

Varför åldersgräns på energidryck?

Eftersom det ofta handlar om ett intag av fler än en burk per dag så kan det vara hälsofarligt. 2009 beslutade branschorganisationen Svensk Dagligvaruhandel om en rekommendation om en 15-årsgräns för energidrycker, en rekommendation som de flesta större kedjor följer.

Är det lag på åldersgräns på energidryck?

Energidrycker är söt läsk som oftast innehåller koffein, glukuronolakton, taurin och B-vitaminer. ... Eftersom branschen själv satt upp 15-årsgränsen finns ännu inga sådana lagar vad gäller energidrycker. Som det är nu bestämmer handeln själv vilken åldersgräns det ska vara.

Är det lag på att dricka energidryck under 15?

Enligt Livsmedelsverket bör man inte använda energidrycker för att släcka törsten eller som vätskeersättning vid träning. ... Eftersom branschen själv satt upp 15-årsgränsen finns ännu inga sådana lagar vad gäller energidrycker. Som det är nu bestämmer handeln själv vilken åldersgräns det ska vara.

Får man köpa ut energidryck?

Idag finns det ingen lag som förbjuder personer i en viss ålder att köpa energidryck eller att köpa ut en sådan åt en vän. ... Det är därför inte otillåtet för dig att köpa en energidryck åt din vän.

Är energidryck farligt eller inte blogg?

Energidrycker innehåller framförallt två ingredienser; taurin och koffein. Taurin finns naturligt i kroppen och upptäcktes först i gallan på en oxe, Taurus är oxe på latin. Taurin har länge använts som huskursläkemedel i Asien men har egentligen inga direkta effekter, varken positiva eller negativa.