Hur lång tid tar det att bli barnsjuksköterska?
Innehållsförteckning:
- Hur lång tid tar det att bli barnsjuksköterska?
- Vad gör man som barnsjuksköterska?
- Hur kan man bli sköterska?
- Vad gör en sjuksköterska på BVC?
- Hur lång är utbildningen till distriktssköterska?
- Vad gör en Barnspecialistundersköterska?
- Hur mycket tjänar man som barnsjuksköterska?
- Vad krävs för att söka sjuksköterskeutbildning?
Hur lång tid tar det att bli barnsjuksköterska?
Att studera till Barnsjuksköterska Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot hälso- och sjukvård för barn och ungdomar finns på flera högskolor och universitet i landet. Utbildningen tar ett år vid normal studietakt. För antagning krävs, förutom att man är legitimerad sjuksköterska, yrkeserfarenhet.
Vad gör man som barnsjuksköterska?
Som barnsjuksköterska kan du arbeta självständigt inom olika specialområden på sjukhus eller med friska barn inom barnhälsovård och skola. ... En barnsjuksköterska ser till att de beslut som rör barnet tas utifrån barnets bästa, som provtagningar, undersökningar och behandlingar.
Hur kan man bli sköterska?
För att bli sjuksköterska ska du gå sjuksköterskeprogrammet på universitetet, som är på sex terminer och 180 poäng. Under utbildningen varvas teoretiska studier med praktik i sjukvården. När du är klar med din utbildning blir du legitimerad sjuksköterska.
Vad gör en sjuksköterska på BVC?
Enligt Socialstyrelsens vägledning för barnhälsovården (1) är barnhälsovårdens, och därmed BHV–sjukskötersketjänstgöringens, mål att: Främja barns hälsa och utveckling. Förebygga ohälsa hos barn. Tidigt identifiera och initiera åtgärder vid problem i barns hälsa, utveckling och uppväxtmiljö.
Hur lång är utbildningen till distriktssköterska?
Utbildningen till distriktssköterska omfattar 75 hp. I programmet ingår sex ordinarie samt två valbara kurser. Verksamhetsförlagd utbildning (VFU) sker i offentlig finansierad hälso- och sjukvård i Region Västernorrland, Region Jämtland Härjedalen, kommunernas hälso- och sjukvård alternativt hos privata vårdgivare.
Vad gör en Barnspecialistundersköterska?
En Barnspecialistundersköterska har en nyckelroll i vårdteamet inom hälso- och sjukvården kring ett barn eller ungdom och dess anhöriga. ... Du kommer att ägna mycket tid åt barnen och vara en trygg punkt. Du kan också arbeta med barn med funktionsnedsättning; inom korttidsboende för barn eller grundsärskola.
Hur mycket tjänar man som barnsjuksköterska?
Medellönen för en barnsjuksköterska är cirka 39300 kr. Som barnsjuksköterska kan du exempelvis arbeta på sjukhus eller barnavårdscentraler. Arbetsuppgifterna varierar beroende på inom vilken verksamhet man är anställd.
Vad krävs för att söka sjuksköterskeutbildning?
En avslutad utbildning leder till sjuksköterskeexamen och medicine kandidatexamen i omvårdnadsvetenskap. Med din sjuksköterskeexamen ansöker du sedan om legitimation från Socialstyrelsen. Behörighet: Grundläggande behörighet samt Matematik 2a eller 2b eller 2c, Naturkunskap 2 och Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2.