:

Vad gäller andrahandskontrakt?

Innehållsförteckning:

  1. Vad gäller andrahandskontrakt?
  2. Vad betyder första hand lägenhet?
  3. Hur funkar Besittningsskyddet?
  4. Vad gäller vid andrahandsuthyrning av hyresrätt?
  5. Vad menas med Hyresperiod tillsvidare?
  6. Vad säger hyreslagen?

Vad gäller andrahandskontrakt?

Andrahandskontraktet reglerar vad som ska gälla under uthyrningsperioden, såsom hyra, deposition, hyrestid mm. och därmed minskar risken för eventuella tvister. Båda parterna ska ha varsitt exemplar, men även hyresvärden ska ha en kopia i fallet det är andrahandsuthyrning av hyresrätt.

Vad betyder första hand lägenhet?

Låt oss börja med vad som skiljer dessa två begrepp. Ett förstahandskontrakt betyder att du hyr direkt av en hyresvärd, till exempel ett bostadsbolag, eller allmännyttan. ... När du hyr ut en bostad som du hyr från någon annan, eller om du tänker hyra ut en bostadsrätt, så blir DU hyresvärden för den som ska flytta in.

Hur funkar Besittningsskyddet?

Att ha besittningsskydd betyder att du som hyr i andra hand inte utan skäl måste flytta den dag som står i uppsägningen. För dig som hyr ut i andra hand innebär besittningsskydd att du måste ansöka hos hyresnämnden om det uppstår en tvist och din hyresgäst inte lämnar lägenheten.

Vad gäller vid andrahandsuthyrning av hyresrätt?

Så länge du bor i bostaden har du rätt att skaffa en inneboende utan att det krävs ett godkännande från din hyresvärd. För att få hyra ut i andrahand, det vill säga när du låter någon annan självständigt använda din bostad, behöver du alltid ett tillstånd från din hyresvärd eller från hyresnämnden.

Vad menas med Hyresperiod tillsvidare?

När det gäller tidsbestämda avtal så kan hyresgästen ofta säga upp sig i förtid om avtalet anger detta, avtalet ska då också ange hur lång uppsägningstid som man har. Hyresvärden har dock alltid tre månader och måste alltså säga upp ett tidsbestämt avtal senast tre månader innan aktuell hyresperiod löper ut.

Vad säger hyreslagen?

Hyreslagen reglerar uthyrning av hyresrätt Den gäller vid uthyrning av både bostad och lokal. Trots namnet är hyreslagen inte en lag i sig och refereras till jordabalken 12 kapitel. I hyreslagen finns det omfattande bestämmelser som rör rättsförhållandet mellan hyresvärden och hyresgästen.