Vad behöver man för Läkarprogrammet?
Innehållsförteckning:
- Vad behöver man för Läkarprogrammet?
- Hur blir man akutsjukvård?
- Är det jobbigt att jobba som läkare?
- Hur mycket jobbar en AT läkare?
- Vad gör en Akutsjukvårdare?
- Hur blir man Specialistundersköterska?
Vad behöver man för Läkarprogrammet?
För att du ska bli behörig till Läkarprogrammet efter gymnasiet behöver du ha läst vissa kurser. Man behöver Biologi 2, Kemi 2, Fysik 2 och Matte 4. Denna behörighet kan man få direkt från Naturvetenskapsprogrammet inriktning Naturvetenskap.
Hur blir man akutsjukvård?
Utbildningen är på 1 år och du läser på halvtid vilket ger dig möjlighet att kunna arbeta samtidigt. Utbildningen ges enligt Skolverket och motsvarar de kurser som ges på gymnasieskolans vård och omsorgsprogram med fördjupning mot Akutsjukvård.
Är det jobbigt att jobba som läkare?
Jourer och obekväma arbetstider. Behovet av sjukvård är ständigt, oavsett tid på dygnet eller tid på året. Det gör att läkare förväntas arbeta kvällar, helger, nätter och stora högtider. ... Eventuellt att patologer och allmänläkare inte jobbar på obekväma arbetstider eller storhelger.
Hur mycket jobbar en AT läkare?
Läkarkåren jobbar med nuvarande joursystem mer än övriga yrkesgrupper i hälso- och sjukvården. Det visar sig att läkare som grupp arbetar mer än normalarbetstiden på 40 timmar i veckan, även efter uttag av kompensationsledighet.
Vad gör en Akutsjukvårdare?
Akutsjukvård och internmedicin är ett verksamhetsområde under snabb utveckling och förändring. Det omfattar prioritering, diagnostik och behandling av patienter med akuta sjukdomstillstånd. Akutmottagningen tar emot patienter med akuta sjukdomar och skador. ... Prioriteringsordningen är patientens enskilda hälsotillstånd.
Hur blir man Specialistundersköterska?
Utbildning till olika typer av specialistundersköterska är förlagd inom Yrkeshögskolan. Bra grundutbildning finns på gymnasiets Vård och omsorgsprogrammet eller inom Komvux, Kurspaket Omvårdnad eller Vård- och omsorg.