:

Kan man sätta upp en tv på gipsvägg?

Innehållsförteckning:

 1. Kan man sätta upp en tv på gipsvägg?
 2. Vilken skruv till väggfäste tv?
 3. Hur sätter man upp tv på väggen?
 4. Hur högt ska man ha tv på väggen?
 5. Får man sätta upp TV på vägg i hyresrätt?
 6. Hur många kilo håller en gipsvägg?
 7. Vilket väggfäste ska man ha?
 8. Får man sätta upp tv på vägg i hyresrätt?
 9. Hur högt ska man ha TV?
 10. Hur högt ska en TV sitta i sovrummet?

Kan man sätta upp en tv på gipsvägg?

Om du har gipsvägg ska du INTE använda plastpluggarna som medföljer i förpackningen till väggfästet. Du använder istället speciella gipsexpanderskruv, exempelvis molly, som du hittar i järn- och byggbutiker. Här är två alternativ för att sätta upp väggfäste på en gipsvägg: Leta upp var reglarna sitter på väggen.

Vilken skruv till väggfäste tv?

De flesta TV-modeller har fyra hål med gängor för antingen M4- eller M6-skruvar placerade i en kvadrat på baksidan av skärmen. Avståndet mellan dessa hål utgår från en standard som kallas VESA, som de flesta tillverkare använder.

Hur sätter man upp tv på väggen?

Dags för montering

 1. Sätt fast tv:n i väggfästet. Väggfästet har två delar, en del som fäster på tv:n och en som fäster på väggen. ...
 2. Markera var skruvarna ska sitta på väggen. Följ våra råd ovan och markera därefter var du vill att tv:n ska sitta.
 3. Sätt fast väggfästet i väggen. ...
 4. Sätt fast tv:n i väggfästet.

Hur högt ska man ha tv på väggen?

Så gör du för att få rätt höjd på din TV Det finns såklart inga standardsvar för hur högt en TV ska sitta, samtidigt som det råder lite delade meningar. De flesta brukar däremot kunna enas om att TV-apparatens nedre kant ska sitta mellan 90–110 cm ovanför golvet.

Får man sätta upp TV på vägg i hyresrätt?

Att hänga upp en tv får nämligen ses ses som en normal användning av lägenheten. Av din fråga framgår inte huruvida vårdpliktsfrågan omfattas av ett avtal mellan dig och din hyresvärd. Det kan dock vara bra att veta att 12 kap. JB är tvingande till din förmån som hyresgäst, vilket framgår av 12 kap.

Hur många kilo håller en gipsvägg?

Trots att gipsskivor för tak och väggar inomhus som regel inte är tjockare än 13 mm kan du, med rätt fästdon, belasta ytorna med åtskilliga kilon per fästpunkt. I en enkel X-krok kan du till exempel hänga ett upp till 5 kilo tungt föremål.

Vilket väggfäste ska man ha?

Generellt brukar man säga att två tredjedelar ska vara under ögonhöjd och en tredjedel ovanför ögonhöjd. I ett sovrum kan tvn sitta högre om du har ett tiltbart väggfäste.

Får man sätta upp tv på vägg i hyresrätt?

Att hänga upp en tv får nämligen ses ses som en normal användning av lägenheten. Av din fråga framgår inte huruvida vårdpliktsfrågan omfattas av ett avtal mellan dig och din hyresvärd. Det kan dock vara bra att veta att 12 kap. JB är tvingande till din förmån som hyresgäst, vilket framgår av 12 kap.

Hur högt ska man ha TV?

Bänkarna kommer i otaliga varianter och utföranden. Vi rekommenderar dig att köpa en tv-bänk som är mellan 50 och 60 centimeter högt. Då får du en bra höjd på skärmen om du sitter i en normal soffa och tittar på tv.

Hur högt ska en TV sitta i sovrummet?

“Det är ganska subjektivt, men att nederkanten på TV:n sitter mellan centimeter från golvet är nog att rekommendera för de flesta. En bra riktlinje kan vara att sätta mitten av skärmen i ögonhöjd, utifrån den plats där man sitter när man tittar på TV:n”, berättar Erik Svalberg på LG Electronics.