:

Vad kom Alfred Nobel på?

Innehållsförteckning:

  1. Vad kom Alfred Nobel på?
  2. Vilket företag grundades av Alfred Nobel år 1858?
  3. Var dog Alfred Nobel?
  4. Hur många uppfinningar har Alfred Nobel?
  5. Vilka språk pratade Alfred Nobel?
  6. Vad är Alfred Nobel mest känd för?
  7. Vilket bolag grundades år 1864 av Alfred Nobel?
  8. Vad hette Alfred Nobels mamma i förnamn?
  9. I vilket land dog Alfred Nobel?
  10. Har Alfred Nobel barn?

Vad kom Alfred Nobel på?

Dynamite BallistiteGeligniteBlasting cap Alfred Nobel/Inventions

Vilket företag grundades av Alfred Nobel år 1858?

Under åren 1965-99 hette företaget Nitro Nobel och dessförinnan Nitroglycerin AB. Det bolaget grundades av Alfred Nobel redan 1864, fast då i Stockholm. Fabriken i Gyttorp grundades som ett krutbruk redan 1858. I slutet av 1800-talet inledde krutbruket även tillverkning av dynamit.

Var dog Alfred Nobel?

Sanremo, Italy Alfred Nobel/Place of death

Hur många uppfinningar har Alfred Nobel?

Alfred Nobel hade ständigt nya idéer till olika slags uppfinningar. 1863 fick han sitt första svenska patent, på en metod att öka sprängkraften i krut genom att blanda i nitroglycerin. Detta kom sedan att följas av många fler. Med åren kom han att få över 350 patent runt om i världen.

Vilka språk pratade Alfred Nobel?

Efter en del dåliga affärer i Sverige sökte Immanuel lyckan i Ryssland och sönerna undervisades på både ryska och svenska av privatlärare i Sankt Petersburg. Den unge Alfred Nobel lärde sig ryska fort och skulle komma att tala fem språk flytande.

Vad är Alfred Nobel mest känd för?

Alfred Nobel () är känd över hela världen som uppfinnaren av dynamiten och skaparen av Nobelpriset. Men han var även en affärsman som byggde upp ett stort internationellt företag kring sina uppfinningar.

Vilket bolag grundades år 1864 av Alfred Nobel?

"Nobelpriset" instiftades och har gjort Sverige berömt i hela världen. Det företag Alfred Nobel grundade 1864, Nitroglycerin AB, lever vidare som sprängämnesindustrin Dyno Nobel i Gyttorp utanför Nora.

Vad hette Alfred Nobels mamma i förnamn?

När han var nio år flyttade familjen till S:t Petersburg. Hans far Immanuel var uppfinnare och företagare. Fadern arbetade vid tiden för Alfreds födelse i Ryssland och drev där en mekanisk verkstad. Alfred Nobels älskade mor Andrietta höll ihop familjen som ytterligare bestod av sönerna Ludvig, Robert och Emil.

I vilket land dog Alfred Nobel?

Sankt Petersburg Sverige Alfred Nobel/Places lived

Har Alfred Nobel barn?

En sak som Alfred Nobel längtade efter var att gifta sig och skaffa barn, men så blev det inte. Först var han kär i sin vän och medarbetare Bertha von Suttner från Österrike men de blev aldrig ett par.