:

Måste grönkål förvällas före infrysning?

Innehållsförteckning:

  1. Måste grönkål förvällas före infrysning?
  2. Hur Förväller man grönkål?
  3. Måste man Förvälla Svartkål?
  4. Hur Förvälla vitkål?
  5. Kan man torka jordärtskocka?
  6. Kan man torka rädisor?
  7. Kan man äta Grönkålsstjälkar?

Måste grönkål förvällas före infrysning?

Passa på att inhandla och frysa in kålen under högsäsongen, repa och hacka kålen, den behöver inte förvällas. Grönkålen är underbart god som råkost och i olika sallader, gärna med citron, lime, vinäger eller någon syrlig dressing som bidrar till smaken och bevarar C-vitaminerna.

Hur Förväller man grönkål?

Förvälla grönkål

  1. plocka bladen och repa blad-delarna från mittnerven.
  2. skölj bladen i ett vattenbad.
  3. lägg bladen i en stor kastrull med kokande vatten med lite salt.
  4. låt koka i 1-2 minuter.
  5. skölj bladen i kallt vatten så att kokprocessen avstannar.
  6. krama ur vattnet.
  7. frys grönkålen i platta paket eller små bollar.

Måste man Förvälla Svartkål?

Palmkål ska helst förvaras i en vattenstänkt plastpåse i kylen, då den annars lätt torkar ut. Det går braatt frysa in den utan att först förvälla den.

Hur Förvälla vitkål?

Skär vitkålshuvudet i klyftor, ungefär som att du skulle klyfta en apelsin. Häll ner lite salt i vattnet och lägg ner vitkålen. Koka på strax över medelvärme tills vitkålen börjat mjuka.

Kan man torka jordärtskocka?

Skrubba och tvätta jordärtskockorna ordentligt. Skiva dem tunt med mandolin. Lägg i kallt vatten. Torka jordärtskockorna mellan två torra handdukar.

Kan man torka rädisor?

I princip kan alla grönsaker torkas, men de bör vara späda, helt färska och skurna i bitar eller skivor. ... Grönsaker som bör förvällas före torkning är blomkål, bondbönor, broccoli, brysselkål, brytbönor, grönkål, jordärtskockor, rotsaker, rädisor, rättikor, skärbönor, sockerärter och vitkål.

Kan man äta Grönkålsstjälkar?

Visst, lite kan man finstrimla, fräsa upp och ha i en omelett etc. Men inte de mängder det blir när man börjar skörda grönkål på allvar... De har inte gått till spillo eftersom jag både täckodlar och även komposterar, både vanligt och Bokashi, men ändå! ... Om du inte har grönkål kan du använda vitkål eller rödkål också.