:

Är det svårt att få 1 25 på högskoleprovet?

Innehållsförteckning:

 1. Är det svårt att få 1 25 på högskoleprovet?
 2. Hur svårt är det att få 1.0 på högskoleprovet?
 3. Kan man se andras resultat på högskoleprovet?
 4. Vad är lägsta poäng på högskoleprovet?
 5. Vad är ett dåligt resultat på högskoleprovet?
 6. Vad är resultatet från högskoleprovet?
 7. Hur kan man jämföra betyg med högskoleprovet?
 8. Vad är gamla högskoleprov i det nya formatet?
 9. Vad krävs för att genomföra Högskoleprovet hösten 2020?

Är det svårt att få 1 25 på högskoleprovet?

Tidigare behövde man ha 2.00 på högskoleprovet för att kunna bli antagen till de mest populära utbildningarna. Den tiden är förbi. Du kan börja studera till arkitekt med 1.35, civilekonom med 0.55, jurist med 1.20, läkare med 1.55, psykolog med 1.40, tandläkare med 1.25, veterinär med 1.55 o.s.v.

Hur svårt är det att få 1.0 på högskoleprovet?

Om du undrar hur svårt det är att få 1.0 på högskoleprovet så kanske du inte har insett att du har potential för mer än så. ... Hur svårt det blir för dig att bra på högskoleprovet beror på hur mycket tid du vill lägga ner på att plugga inför det. Med vår smidiga kurs så minimerar du tiden.

Kan man se andras resultat på högskoleprovet?

Begäran om att få ut uppgifter om högskoleprovsresultat är en begäran om att få erhålla allmänna handlingar. Registret innehåller personuppgifter, vilket gör att din begäran omfattar ett flertal personuppgifter. Universitets- och högskolerådet behöver göra en sekretessprövning enligt 21 kap.

Vad är lägsta poäng på högskoleprovet?

Provurval – HP Ditt provresultat får vara max åtta år gammalt och du måste ha fått lägst 0,05 poäng.

Vad är ett dåligt resultat på högskoleprovet?

Som bäst kan man få 2,0 på ett högskoleprov och som sämst 0,0.

Vad är resultatet från högskoleprovet?

 • Resultatet från högskoleprovet utgör en särskild sökandekategori till utbildningar vid Sveriges högskolor, universitet och andra eftergymnasiala utbildningsinstitutioner. Provet kan därmed sägas ge presumtiva studenter en andra chans vid antagningen, vid sidan av slutbetyget från studier på gymnasienivå.

Hur kan man jämföra betyg med högskoleprovet?

 • Till vissa utbildningar där betygskraven är höga, kan det vara bra om man har skrivit högskoleprovet för att kunna konkurrera om en plats. Ibland används provresultatet också för att skilja mellan sökande med samma meritvärde i betygsurvalet. Du behöver kolla hur antagningen görs för den utbildning du är intresserad av.

Vad är gamla högskoleprov i det nya formatet?

 • Gamla högskoleprov i det nya formatet Här nedan finns högskoleprov enligt det senaste upplägget, samtliga går att ladda hem och skriva ut. Observera att engelskdelen har bytts ut på grund av upphovsrätt och är istället ersatt med ett exempelprov. Detta exempelprov är samma för varje år.

Vad krävs för att genomföra Högskoleprovet hösten 2020?

 • Högskoleprovet hösten 2020 Det krävs omfattande insatser för att möjliggöra ett högskoleprov och regeringen flyttar nu tillfälligt ansvaret för provets genomförande från 21 universitet och högskolor till UHR. Regeringen tillsätter också en nationell samordnare för att bistå UHR att genomföra smittskyddssäkra högskoleprov.