:

Vad kallas en grupp giraffer?

Innehållsförteckning:

  1. Vad kallas en grupp giraffer?
  2. Hur lever giraffer?
  3. Har Giraffen päls?
  4. Vad härstammar giraffen från?
  5. Vad är giraffens närmaste släkting?

Vad kallas en grupp giraffer?

Annars skiljer okapin och giraffen sig mycket åt vad gäller ekologi. Exempelvis lever okapin ensam förutom under parning medan giraffen bildar flockar med upp till 25 individer. Okapin stannar vanligen i ett mindre område medan giraffen strövar över stora regioner.

Hur lever giraffer?

Giraffen lever på Afrikas savanner. Den behöver sin otroligt långa hals för att nå upp till bladen i akaciaträden och beta mat. Giraffens tunga är hela 45 centimeter lång och med hjälp av den kan den ta tag i kvistar och riva av blad – utan att skada sig på taggar.

Har Giraffen päls?

Giraffen har mörka fläckar på den ljusbruna pälsen. Beroende på underart varierar form och färg hos dessa fläckar. Djurets undersida är ljus och bär inga fläckar. På huvudet hos bägge könen sitter två tappformiga horn som består av hudtäckta ben och som är cirka 13 cm långa.

Vad härstammar giraffen från?

Giraffen förekommer på afrikanska savanner söder om Sahara. Ibland vistas den i öppna skogar. I andra områden blev djuret tidigt utrotat.

Vad är giraffens närmaste släkting?

Molekylärbiologer har identifierat 70 genvarianter, som finns hos giraffen, men inte hos andra däggdjur, inklusive giraffens närmaste släkting, okapin.