:

Kan Kronofogden utmäta barns pengar?

Innehållsförteckning:

  1. Kan Kronofogden utmäta barns pengar?
  2. Kan man stoppa utmätning av lön?
  3. Hur lång tid tar det innan man hamnar hos kronofogden?
  4. Hur mycket kan kronofogden ta?
  5. När kan kronofogden ta pengar från mitt bankkonto?

Kan Kronofogden utmäta barns pengar?

Att barnet har en förmyndare innebär inte att barnets pengar kan utmätas för förmyndarens skulder. Pengarna tillhör nämligen fortfarande barnet. Detta innebär för dig - Detta innebär att så länge pengarna kommer in på din dotters konto, som står i hennes namn, så kan de inte ta studiebidraget i utmätning.

Kan man stoppa utmätning av lön?

Kontakta i så fall Kronofogden för att diskutera dina möjligheter. Om din skuld istället är till privatpersoner eller företag, som lån eller räkningar, så kan Kronofogden inte hjälpa dig att sätta upp en avbetalningsplan. Du får istället kontakta den eller de du är skyldig pengar och se om ni kan komma överens.

Hur lång tid tar det innan man hamnar hos kronofogden?

När hamnar man hos Kronofogden? Hos kronofogden hamnar man om ett företag skickar vidare en fordran för dem upplever att den inte betalas. Det vill säga att om ett företag fakturerat dig och fordran inte betalas inom avtalad tid kan dem skicka vidare den till kronofogden.

Hur mycket kan kronofogden ta?

Beloppet du får behålla kan variera beroende på hur du bor: Om du bor i hyreslägenhet är boendekostnaden din hyra samt kostnaden för värme. Bor du i villa eller bostadsrätt gör vi en individuell prövning. Då kan utgifter för räntor på bostadslån, uppvärmning och andra driftskostnader vara en del av boendekostnaden.

När kan kronofogden ta pengar från mitt bankkonto?

Kronofogdemyndigheten kan ta tillgångar på ditt sparkonto om du inte följer din avbetalningsplan. I enlighet med utmätningsordningen letar Kronofogden i första hand efter tillgångar i form av pengar, varför pengarna på ditt sparkonto kan bli föremål för utmätning.