:

Är retroaktiv lön Semestergrundande?

Innehållsförteckning:

  1. Är retroaktiv lön Semestergrundande?
  2. När betalas lönehöjningen ut?
  3. Hur lång tid tillbaka kan man få retroaktiv lön?
  4. Får retroaktiv lön?
  5. Får kommunal retroaktiv lön?
  6. När betalas retroaktiv lön ut vision?
  7. När kommer löneförhöjningen 2021?

Är retroaktiv lön Semestergrundande?

Retroaktiv lön kan vara semesterlönegrundande lön beroende på vilken löneart den avser att justera men utgör aldrig semesterlönegrundande arbetstid eftersom arbetstiden redan har registrerat under tidigare perioder. Vid retroaktiv löneberäkning beräknas först aktuella transaktioner utifrån den nya lönen.

När betalas lönehöjningen ut?

Ska man förhandla om den lokala delen, ska den förhandlingen begäras av parterna (arbetsgivaren och fackombud/fackklubb) senast den 18 december, vilket troligen betyder att lönehöjningen kommer tidigast i löneutbetalningen i januari.

Hur lång tid tillbaka kan man få retroaktiv lön?

Inom arbetsrätten gäller generellt en preskriptionstid på 10 år för lönefordringar. Undantag görs dock för semesterlön och semesterersättning som omfattas av 2 års preskription.

Får retroaktiv lön?

Retroaktiv lön är en ersättning som skall betalas ut till anställda efter det att löneförhandlingar är klara och när det i löneförhandlingarna har avtalats att vissa löneökningar skall gälla retroaktivt för redan utbetalda löner.

Får kommunal retroaktiv lön?

Kommer vi få retroaktiv lön eftersom vi skulle ha fått löneökningen tidigare? Kommunal kommer driva det stenhårt. Tyvärr finns det inga garantier – det enda vi vet är det kommer att bli mycket tuffa förhandlingar.

När betalas retroaktiv lön ut vision?

Retroaktivt från 1 april Visions medlemmar får nu i och med det nya avtalet ut sina löner för 2020. Ny lön för 2020 utbetalas retroaktivt från och med 1 april. ... Med detta avtal skapas förutsättningar för att premiera medlemmarnas arbete under pandemin, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

När kommer löneförhöjningen 2021?

1 april 2021 höjs lönerna med 716 kronor. 1 september 2022 höjs lönerna med 587 kronor. Löneutrymmet fördelas individuellt och differentierat.