:

Hur gör man lön i Visma?

Innehållsförteckning:

  1. Hur gör man lön i Visma?
  2. Vad kostar Visma Lön anställd?
  3. Vad kostar lönen enskild firma?
  4. Vad är en Lönekörning?
  5. Hur gör man lön i Fortnox?
  6. Hur räknar man ut retroaktiv lön?

Hur gör man lön i Visma?

Gå till Lönearbete - Lönekörning och klicka på Ny. Nu förs uppgifterna för perioden in från Visma Lön Anställd och Visma Resa & Utlägg. Inställningen för att använda Vismas internettjänster gör du under Arkiv - Inställningar - Företagsinställningar, Integrationer.

Vad kostar Visma Lön anställd?

Visma Lön Anställd finns integrerat i Visma Lön 300/600. Pris: 25:-/medarbetare och kalendermånad.

Vad kostar lönen enskild firma?

Du som driver enskild firma kan inte ta ut någon lön i vanlig mening. För det första kan du aldrig anses som anställd i din enskilda firma. För det andra beskattas du för verksamhetens resultat och inte för hur mycket pengar du tar ut. Ur skattesynpunkt är det alltså den skattepliktiga inkomsten som är din lön.

Vad är en Lönekörning?

Lönekörning är alla uppdateringar inför utbetalningen för att se att allt stämmer överens med de uppgifter som finns. Detta är alltså en hel process som infinner sig på företaget där registreringar, utbetalningar och avvikelser redovisas. Detta görs numera oftast i ett löneprogram på datorn.

Hur gör man lön i Fortnox?

Skapa löneperioder under Inställningar - Lön - Löneperioder. Ange uppgifter om din bank under Register - Bankkonton. Lägg in dina anställdas uppgifter under Register - Personal. Registrera de anställdas avvikelser under fliken Kalendarium.

Hur räknar man ut retroaktiv lön?

När retroaktiva löner ska beräknas måste du titta tillbaka på lönebesked som berör perioden för den nya lönen och beräkna hur mycket månadslön, timlön, sjuklön och övertidsersättning med mera som de anställda skulle haft enligt den nya förhandlade lönen och betala ut eller dra av mellanskillnaden.