:

Vad kostar det att åka tunnelbana i Stockholm?

Innehållsförteckning:

  1. Vad kostar det att åka tunnelbana i Stockholm?
  2. Hur betalar man SL med bankkort?
  3. Vad kostar ett SL Access kort?
  4. Hur betalar man till Roslagsbanan?
  5. Kan man använda bankkort som busskort?

Vad kostar det att åka tunnelbana i Stockholm?

Enkelbiljett kostar 31 kr/person med ett SL Accesskort. Periodbiljetter kan laddas på ett SL Access kort eller köpas som pappersbiljett. Samtliga biljetter kan köpas på Pressbyrån eller andra återförsäljare för SL biljetter.

Hur betalar man SL med bankkort?

Så fungerar det. Blippa ditt betalkort genom att föra den till den gröna läsaren vid spärren på bussen, betalstolpen eller de olika plattformarna. Tjänsten fungerar för alla kontaktlösa Visa/Mastercard/American Express (och alla enheter/devicer som stödjer NFC), från alla kortutgivare i världen.

Vad kostar ett SL Access kort?

Biljett köpt i automat 25 kr Biljetten köper du i en SL Access-automat, som finns på tunnelbane- och pendeltågsstationer, samt på en del andra ställen i SL-trafiken.

Hur betalar man till Roslagsbanan?

Den 2 februari lanseras ett nytt sätt att betala resor i SL-trafiken. Genom att blippa betalkortet i spärren eller på bussen köper man en biljett som är giltig i 75 minuter. Resenären väljer själv om hen vill blippa plastkortet eller sin digitala plånbok som Apple Pay, Samsung Pay eller Google Pay.

Kan man använda bankkort som busskort?

Genom att blippa sitt bankkort köper man en engångsbiljett som varar i 75 minuter. Från och med den 2 februari kommer du kunna köpa SL-biljetter genom att blippa ditt bankkort på bussen, tåget eller tunnelbanan, skriver SVT. Lösningen används redan globalt i flera stora städer, bland annat London, New York och Bryssel.