:

Vad kostar TBE vaccin fästingbussen?

Innehållsförteckning:

  1. Vad kostar TBE vaccin fästingbussen?
  2. När kommer fästingbussen?
  3. Var finns TBE bussen?
  4. Vilket vaccin använder VaccinDirekt?
  5. Vad kostar TBE vaccin Östergötland?
  6. När kommer fästingbussen till Ljusterö?
  7. När kommer fästingbussen till Västerås?
  8. Finns TBE i Halland?

Vad kostar TBE vaccin fästingbussen?

Vad har TBE vaccin för pris och hur många doser behövs? TBE vaccin hos oss kostar 400 kr för vuxna och 360 kr för barn. Det är tre doser som tas: Första och andra dosen ska tas med ungefär en månads mellanrum, och den tredje upp till ett år senare.

När kommer fästingbussen?

Fästingbussen är pausad för vintern och återkommer till våren. Folkhälsomyndigheten uppmanar alla som vistas i TBE-drabbade områden att vaccineras mot TBE. Vaccinering mot TBE är viktigt då det inte finns något botemedel om man väl drabbas av sjukdomen.

Var finns TBE bussen?

Vilka städer åker vaccinbussarna till? Vi har drygt 20 bussar som åker till de flesta städer i södra och mellersta Sverige där fästingar och TBE-smitta är vanlig, från Smygehuk till Sundsvall och i vissa städer åker vi till flera hållplatser.

Vilket vaccin använder VaccinDirekt?

Ett flertal olika vaccin mot sjukdomen har tagits fram. I Sverige är det just nu Pfizer BioNTechs Comirnaty och Modernas Spikevax som används. Samtliga vaccin ges intramuskulärt.

Vad kostar TBE vaccin Östergötland?

Här ska grundvaccinering delvis subventioneras från och med 2023, så att kostnaden per dos landar på 200 kronor, det vill säga lika mycket som för ett besök i sjukvården. Sammanlagt beräknas satsningarna kosta runt 23 miljoner kronor per år.

När kommer fästingbussen till Ljusterö?

Bussar varje dag Våra vaccinationsbussar rullar sju dagar i veckan mellan mars och september.

När kommer fästingbussen till Västerås?

Erikslunds shoppingcenter i Västerås: Alla onsdagar mellan 16.00-18.00 samt söndagar mellan 11.00-14.00, mellan 14/4-26/9.

Finns TBE i Halland?

Också kustområdena runt Vänern och Vättern markeras som riskområden för fästingar med TBE-smitta. – Just Halland har varit relativt lindrigt utsatt men TBE finns i södra Skåne och vi har sett några fall i Halland.