:

När ska hassel beskäras?

Innehållsförteckning:

  1. När ska hassel beskäras?
  2. Hur beskär man hassel?
  3. Hur blir man av med hassel?
  4. Hur sköter man hassel?
  5. När plantera Hassel?

När ska hassel beskäras?

Det finns flera råd om hur och när man ska beskära hassel beroende på vad man vill åstadkomma. Besök olika trädgårdsforum på nätet. Bästa tiden för beskäring är mellan oktober och mars.

Hur beskär man hassel?

För att hålla en hasselhäck vital och tät rekommenderas att gallra bort de äldsta grenarna 10-20 cm över marken. De yngre grenarna kan kortas ner till önskad höjd. Den bästa tiden att beskära hassel är under senvintern.

Hur blir man av med hassel?

Du kan antingen gräva upp den med rötterna som är det säkraste sättet att bli av med den! Men om du inte kan mobilisera alla dina vänner till en grävar-fest, så kan du också pröva att slå in ecoplugs i stubben och försöka ta död på rötterna så att de inte skickar upp fler rotskott.

Hur sköter man hassel?

Jord/läge: Hasseln mår bäst i väldränerad jord som innehåller både lera och mull. Rötterna far inte väl av mycket våt jord. Full sol rekommenderas, men halvskugga brukar också fungera. Plantering: För att få en ny hassel behöver man bara en gren från en etablerad buske.

När plantera Hassel?

Plantera: Kan med fördel planteras sen höst och tidig vinter. Beskärning: För att ge god skörd behöver hasseln beskäras regelbundet så att unga skott gynnas. Det kan göras på vårvintern.