:

Hur betalar man för en bil?

Innehållsförteckning:

  1. Hur betalar man för en bil?
  2. Kan man lita på bilhandlare?
  3. Har bilhandlare undersökningsplikt?
  4. Kan man bli lurad av bilhandlare?
  5. Hur gör man när man köper bil privat?
  6. Var köper man begagnade bilar?

Hur betalar man för en bil?

Betala bilen Se i stället till att göra betalningen direkt. Ett sätt är via betaltjänsten Swish då betalningen överförs direkt. Du kan sätta en tillfällig beloppsgräns i Swish på 150 000 kronor. Om du köper en dyrare bil än så är det bra om du och säljaren genomför betalningen på ett bankkontor.

Kan man lita på bilhandlare?

Du har ingen undersökningsplikt. Du kan lita på vad som står i varudeklarationen och köpeavtalet. Du är skyddad av konsumentköplagen. Du har alltid rätt att avbeställa en bil innan den har levererats till dig.

Har bilhandlare undersökningsplikt?

Om du köper en begagnad bil hos bilhandlare bör du se till att du får en varudeklaration i samband med köpet. Vid köp av privatperson är det en trygghet att göra ett skriftligt avtal. Som köpare har du alltid en undersökningsplikt. Du bör därför ta reda på så mycket du kan innan köpet.

Kan man bli lurad av bilhandlare?

Du måste klaga inom två månader från att du upptäckt felet. Reklamationsrätten gäller bara fel som man inte kunde förvänta sig, det är skillnad mellan att köpa en bil för 350.000 kronor och 50.000 kronor. Bilfirman är skyldig att åtgärda felen, ge dig ekonomisk kompensation eller så kan du häva köpet.

Hur gör man när man köper bil privat?

När du köper bil av en privatperson har du ingen ångerrätt enligt lag. För att du ska kunna ångra köpet måste du och säljaren ha kommit överens om att du har ångerrätt. Har ni inte det är du bunden till köpet och kan inte lämna tillbaka bilen.

Var köper man begagnade bilar?

Bilweb är en marknadsplats med nya och begagnade bilar från Sveriges bilhandlare. Hos oss finner du de bästa bilarna från de bästa bilhandlarna samt nyttig information kring bilköpet.