:

Hur betalar man för elsparkcykel?

Innehållsförteckning:

 1. Hur betalar man för elsparkcykel?
 2. Hur fungerar lån av elsparkcykel?
 3. Hur hyr man elsparkcykel?
 4. Vilken är billigast Voi eller lime?
 5. Vem betalar Elsparkcykel?
 6. Vad är hyran för en elsparkcykel?
 7. Hur fungerar elsparkcyklar i Stockholm?
 8. Vad kostar det att hyra Elscooter Stockholm?

Hur betalar man för elsparkcykel?

Använd kartan i appen och leta upp en elscooter som är ledig. Scanna QR-koden på elscootern med din telefon och du är nu redo för din åktur. En startavgift tas ut mellan 0 - 10 kr samt en minuttaxa mellan 1 - 3 kr/min beroende på vilket bolag du väljer. När du är framme avslutar du åkturen i appen.

Hur fungerar lån av elsparkcykel?

En elsparkcykel, eller el-scooter som den också kallas, är konstruerad för en maxhastighet på 20 km/h med en motor på max 250 watt. Det innebär att den klassificeras som en typ av cykel. ... Att köra en eldriven sparkcykel med högre hastighet eller starkare motor kan räknas som olovlig körning.

Hur hyr man elsparkcykel?

Såhär gör du:

 • Leta efter en VOI ute på gatorna. Du behöver sannolikt inte gå särskilt länge innan du hittar en. I appen kan du dessutom se var de finns utplacerade.
 • Gå in i appen och tryck på “scanna”. Läs av QR-koden på styret med mobilens kamera. ...
 • Sådär! Elsparkcykeln är upplåst och det är bara att börja köra.
Shahri AP

Vilken är billigast Voi eller lime?

Billigast och sämst Lime har en startkostnad på tio kronor, därefter tre kronor i minuten, Tier liksom Voi har samma startkostnad och sen 1.50 kronor kronor per minut. I de flesta andra länder är kostnaden ungefär den samma.

Vem betalar Elsparkcykel?

För att försöka stävja utvecklingen föreslås nu krav på polistillstånd för de bolag som hyr ut sådana cyklar. Uthyrarna ska också betala en avgift för varje elsparkcykel.

Vad är hyran för en elsparkcykel?

Hyrtjänst. Eltras elsparkcyklar kostar från 720 kr beroende på vilken modell du väljer. Jämfört med hyrscooter som varierar beroende på märke, körtid, medlemskap etc. När du kör en hyrscooter har du en upplåsningsavgift på 10 kr, och sedan en minuthyra på 2,50 kr.

Hur fungerar elsparkcyklar i Stockholm?

Allt fler stockholmare och besökare hyr eller köper en egen elsparkcykel. Du som kör elsparkcykel ska följa samma trafikregler som vanliga cyklar. Transportstyrelsen har bestämt att elsparkcyklar klassas som cyklar. Det handlar om elsparkcyklar som har en maxhastighet på 20 km/h och en motor på max 250 watt.

Vad kostar det att hyra Elscooter Stockholm?

Tier finns i Lund, Malmö, Stockholm och Uppsala. Pris: 10 kronor att låsa upp, 2,25 kronor per minut. Voi finns i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Örebro och Helsingborg. Pris: 10 kronor att låsa upp samt 1-3 kronor per minut beroende på dag, tid och vilken stad du vill åka i.