:

Hur betalar man tilläggsavgift UL?

Innehållsförteckning:

  1. Hur betalar man tilläggsavgift UL?
  2. Hur betalar man buss böter?
  3. Hur överklagar man tilläggsavgift?
  4. Måste man betala tilläggsavgift?
  5. Vad händer om man inte betalar Västtrafik?

Hur betalar man tilläggsavgift UL?

Alla som reser utan giltig biljett kan få en tilläggsavgift på 1 500 kronor. Tilläggsavgiften betalas via faktura som skickas till kunden tidigast tio dagar efter den dagen tilläggsavgiften utfärdades.

Hur betalar man buss böter?

Har du fått en tilläggsavgift ska du betala den inom 10 dagar. Du betalar via det inbetalningskort som du fått i samband med biljettkontroll. Har du synpunkter på din tilläggsavgift ska tilläggsavgiften fortfarande betalas inom 10 dagar. Om ditt ärendet återkallas efter utredning gör vi en återbetalning.

Hur överklagar man tilläggsavgift?

Om du inte kan visa upp en giltig biljett vid en kontroll får du betala en tilläggsavgift på 1 000 kronor. Om du vill överklaga (bestrida) den tilläggsavgift du har fått, måste du göra det inom 10 dagar från det datum du fick den.

Måste man betala tilläggsavgift?

Den som inte kan visa upp giltig biljett vid kontroll ska, enligt lag (SFS 1977:67) om tilläggsavgift i kollektiv persontrafik, betala en tilläggsavgift.

Vad händer om man inte betalar Västtrafik?

Om du saknar giltig biljett riskerar du att få en tilläggsavgift. Syftet med biljettkontrollen är att förebygga fuskåkning och få fler resenärer som betalar för sig. Om du tycker att du felaktigt har fått en tilläggsavgift kan du överklaga den.