:

Hur beräknas värdet av en upphandling?

Innehållsförteckning:

  1. Hur beräknas värdet av en upphandling?
  2. Vad har det för betydelse om en offentlig upphandling hamnar över eller under tröskelvärdet?
  3. Vad är välfärdstjänster upphandling?
  4. Vem bestämmer tröskelvärde?
  5. Vad är en Direktivstyrd upphandling?
  6. Varför lagen om offentlig upphandling?

Hur beräknas värdet av en upphandling?

Enligt huvudregeln ska värdet av en upphandling uppskattas till det totala belopp som ska betalas enligt de avtal som ingår i upphandlingen. Vid beräkningen ska du beakta options- och förlängningsklausuler som om de har utnyttjats.

Vad har det för betydelse om en offentlig upphandling hamnar över eller under tröskelvärdet?

Tröskelvärdet är det beloppsvärde som avgör vilka regler en upphandling som utgångspunkt ska följa. ... Om upphandlingen överstiger tröskelvärdet gäller de direktivstyrda förfarandena. Om upphandlingen understiger tröskelvärdet får de nationella förfarandena användas.

Vad är välfärdstjänster upphandling?

Syftet med ett förenklat regelverk för upphandling av välfärdstjänster är att förbättra möjligheterna att inom ramen för upphandlingsregelverket ta tillvara de särskilda mervärden som leverantörer inom den idéburna sektorn och civilsamhället kan erbjuda.

Vem bestämmer tröskelvärde?

Det är EU som beslutar om vilka tröskelvärden som gäller. Tröskelvärdena revideras vartannat år. När du ska göra en upphandling behöver du därför uppskatta det framtida kontraktets värde.

Vad är en Direktivstyrd upphandling?

Vad är en direktivstyrd upphandling? Kort och gott är det en upphandling som överstiger EU:s tröskelvärde och som omfattas av EU:s regler (EU:s direktiv).

Varför lagen om offentlig upphandling?

När offentlig sektor köper varor, tjänster eller byggentreprenader sker det oftast genom en offentlig upphandling. Offentlig upphandling är en lagreglerad inköpsprocess som ska se till att offentliga inköp öppnas för konkurrens och att offentliga medel används så effektivt som möjligt.