:

Vad krävs för att ett avtal ska vara giltigt om en försäljare kontaktar dig via telefon?

Innehållsförteckning:

  1. Vad krävs för att ett avtal ska vara giltigt om en försäljare kontaktar dig via telefon?
  2. Vad säger lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler?
  3. Vad säger lagen om ångerrätt?
  4. När får telefonförsäljare ringa?
  5. Kan man anmäla telefonförsäljare?
  6. Kan man ångra ett avtal?
  7. Vad säger lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler när gäller den Vad har man som konsument för ångerrätt när man handlat på distans?
  8. Vad säger distans och hemförsäljningslagen?
  9. Vad säger distansavtalslagen?
  10. Har kunden rätt att byta en förpackning för en vara köpt på internet?

Vad krävs för att ett avtal ska vara giltigt om en försäljare kontaktar dig via telefon?

För att ett giltigt avtal ska ingås vid telefonförsäljning krävs att konsumenten skriftligen accepterar ditt anbud. Bekräftelsen av anbudet ska ges i handling eller annan läsbar och varaktig form. Dit räknas papper, e-post, sms och liknande. Konsumentens godkännande ska lämnas först efter samtalet.

Vad säger lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler?

Lagen ställer bland annat krav på att företaget ska ge konsumenten viss information innan du säljer något. Den ger också konsumenten rätt att ångra sitt köp utan anledning.

Vad säger lagen om ångerrätt?

Konsumenter har som grundregel rätt till 14 dagars ångerrätt när de handlar på distans och utanför affärslokaler, men det finns vissa undantag. Om du säljer en vara börjar ångerfristen gälla dagen efter att konsumenten tagit emot varan. Om du säljer en tjänst börjar ångerfristen gälla dagen efter att avtalet ingåtts.

När får telefonförsäljare ringa?

Det finns några undantag som gör att företag får ringa dig även om du har spärrat ditt telefonnummer hos NIX. Som min kollega Janet skrev är ett undantag att du är eller nyligen har varit kund hos ett företag. Mer om undantagen kan du läsa på NIX-Telefons webbplats.

Kan man anmäla telefonförsäljare?

Om du blir kontaktad ändå – anmäl till Konsumentverket Om du blir uppringd av företag trots att du har spärrat ditt nummer i NIX, och inte är kund hos företaget som ringer, kan du uppmärksamma det genom att göra en anmälan till Konsumentverket.

Kan man ångra ett avtal?

Som konsument har du rätt att ångra ett distansavtal eller ett avtal utanför affärslokaler. Du behöver inte ange någon orsak till varför du ångrar dig. Samma ångerrätt gäller också för de flesta finansiella tjänster, som försäkringar, konton, bank- och kreditkort, betaltjänster och krediter.

Vad säger lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler när gäller den Vad har man som konsument för ångerrätt när man handlat på distans?

Har du köpt något på internet, eller av ett företag som befinner sig utanför sin affärslokal? Då har du enligt lag 14 dagar på dig att ångra ditt köp. Ångerrätten gäller även vid telefonförsäljning.

Vad säger distans och hemförsäljningslagen?

Distans- och hemförsäljningslagen gäller när ett företag säljer varor eller tjänster till en konsument på distans, till exempel via e-handel. ... Lagen är tvingande till konsumentens fördel. Det betyder att en säljare inte får ge konsumenten sämre villkor än de som finns i lagen.

Vad säger distansavtalslagen?

Har du köpt något på internet, eller av ett företag som befinner sig utanför sin affärslokal? Då har du enligt lag 14 dagar på dig att ångra ditt köp. Ångerrätten gäller även vid telefonförsäljning.

Har kunden rätt att byta en förpackning för en vara köpt på internet?

Butiken bestämmer reglerna för öppet köp och bytesrätt Det finns ingen lag som ger dig rätt till öppet köp eller bytesrätt. Öppet köp och bytesrätt är frivilligt för butiken att erbjuda, vilket också betyder att butiken kan bestämma vilka regler som ska gälla.