När klipper man Klarbärsträd?
Innehållsförteckning:
- När klipper man Klarbärsträd?
- Hur beskär man Prydnadskörsbär?
- Vad använder man körsbärsträd till?
- När ska man beskära krikon?
- När beskära Klotkörsbär?
- När ska man gödsla körsbärsträd?
- Hur tar man hand om körsbärsträd?
När klipper man Klarbärsträd?
Beskärning av körsbärsträd under trädets första år är viktigast. Det är då man bygger upp kronan och formar ett friskt och hållbart träd. Första året då rotar sig trädet och då behöver du inte beskära så mycket. Andra året börjar du att forma kronan.
Hur beskär man Prydnadskörsbär?
Den beskärning som görs sker när trädet är ungt samt att man tar bort torra, döda grenar på äldre träd. Se till att knipsa bort skott hos ungträdet som växer inåt i kronan. Klipp precis intill stammen. Vill du forma ett utbrett växtsätt, beskärs också de unga skotten genom att 1/3 av de yttre grenarna klipps in.
Vad använder man körsbärsträd till?
Det används främst till finare snickeriarbeten. Veden från hägg, Prunus padus, som har en bred gulvit splint och ljusbrun kärnved. Den är ganska mjuk och lätt att klyva, men har sämre hållbarhet. Även denna har användning för snickeriarbeten.
När ska man beskära krikon?
Beskärning av kronan kan du göra från midsommar och fram till hösten. Gör du det på vårvintern eller våren stimulerar du ny skottbildning mest.
När beskära Klotkörsbär?
Mycket formstarkt litet klotträd som har en arkitektonisk rundad form. Bibehåller formen även i vindutsatta lägen. Blommar med enkla, små, söta, vita blommor. Får dekorativa bär och bladverket fin gul höstfärg.
När ska man gödsla körsbärsträd?
Vad det gäller gödsling så är det bra att avvakta några år innan man börjar tillföra gödsel, precis som med andra fruktträd. När några år har gått kan du däremot använda dig av långtidsverkande gödsel som du arbetar ner ordentligt i jorden runt ditt körsbärsträd.
Hur tar man hand om körsbärsträd?
Körsbärsträd sköts nästan precis likadant som de flesta andra fruktträd, med en stor skillnad. Precis som andra fruktträd ser man till att börja gödsla ett par år efter plantering, stallgödsel fungerar mycket bra men man kan också använda sig av långtidsverkande gödsel som man arbetar ner ordentligt i jorden.