:

Finns Arla utomlands?

Innehållsförteckning:

  1. Finns Arla utomlands?
  2. Var produceras Arla mjölk?
  3. Varifrån kommer Arla?
  4. Är Arla för bönder?
  5. Var tillverkas Arlas smör?
  6. Finns Arla i andra länder än Sverige?
  7. Vad hette Arla förr?
  8. Vilket land kommer mjölk ifrån?
  9. Vilken gård kommer mjölken från?

Finns Arla utomlands?

Arla Foods amba är ett danskregistrerat europeiskt mejerikooperativ, som ägs av 9 406 mjölkbönder i sju europeiska länder (Belgien, Danmark, Luxemburg, Nederländerna, Storbritannien, Sverige och Tyskland). Arlas mjölkbönder är både ägare till kooperativet och leverantörer av mjölken.

Var produceras Arla mjölk?

Med lokala gårdar och mejerier, från södra till norra Sverige, erbjuder Arla 100% svensk, färsk och god mjölk. Genom en skonsam process behåller mjölken sin naturliga och unika goda smak.

Varifrån kommer Arla?

Vilket land produkten kommer från framgår på förpackningen (och som sagt, produkter med den blågula kannan, varumärket Arla Ko®, Svenskt smör, svenska ostklassiker med flera är alltid från Sverige). För övrigt följer alla Arlabönder kvalitetsprogrammet Arlagården, oavsett i vilket land de har sin gård.

Är Arla för bönder?

Sedan 1915 har Arla i Sverige varit ett bondeägt kooperativ. En demokratisk medlemsorganisation där varje bonde har en röst. Det innebär att det är vi Arlabönder som äger Arla – inte bara våra egna kor och gårdar utan också mejerier, kontor, lastbilar och lager.

Var tillverkas Arlas smör?

”På mejeriet i Götene produceras våra klassiska produkter Bregott och Svenskt Smör som säljs över hela landet. Arla framtidssäkrar mejeriet med denna stora investering och höjer effektiviteten och kapaciteten”, säger Marika Lifbom, senior mejerichef på Arlas mejeri i Götene.

Finns Arla i andra länder än Sverige?

Arla Foods har ägare i sju europeiska länder: Sverige (3356), Danmark (3156), Storbritannien (2956), Tyskland (2763), Belgien (955), Luxemburg (236) och Nederländerna (52). EGM Walhorn är ett mejerikooperativ som ägs av 795 mjölkbönder i Belgien (426), Tyskland (317) och Nederländerna (52).

Vad hette Arla förr?

1980 ströks Mjölkcentralen och föreningen hette därefter endast Arla.

Vilket land kommer mjölk ifrån?

Mjölkkonsumtion per invånare

NrLandMjölkkonsumtion per invånare och år 2007 (kg)
1Finland361
2Sverige356
3Nederländerna320
4Indien316

Vilken gård kommer mjölken från?

Mjölken i våra produkter är av 100 procent svensk råvara och kommer från bönder i södra Sverige. Ursprunget är tydligt utmärkt på framsidan av förpackningen. Vi märker alla våra produkter för att visa att vi använder oss av svensk mjölk. Du kan spåra din mjölk och på så sätt få reda på vilken gård mjölken kommer från.