:

Finns det åldersgräns på elsparkcykel?

Innehållsförteckning:

  1. Finns det åldersgräns på elsparkcykel?
  2. Vad är åldersgräns på voi?
  3. Får man åka två barn på elsparkcykel?
  4. Får man åka Voi om man är under 18?
  5. Får man köra Elscooter berusad?
  6. Får man åka två på Elscooter?
  7. Får man åka Voi med barn?
  8. Vilken elscooter använder Voi?
  9. Får man åka två på Elspark?
  10. Hur många får åka på elsparkcykel?

Finns det åldersgräns på elsparkcykel?

En elsparkcykel klassas som en cykel förutsatt att den inte går fortare än 20 km/tim. Överstiger fordonet 20 km/tim gäller helt andra regler (se länken till Transportstyrelsen nedan). Det är inte tillåtet att skjutsa på elsparkcykeln. Barn under 15 år måste bära hjälm.

Vad är åldersgräns på voi?

För att alls få använda VOI måste du vara 18 år, väga max 100 kilo och ha ett giltigt kreditkort som du skriver in i appen.

Får man åka två barn på elsparkcykel?

Fakta – Så får du köra en elsparkcykel Däremot är det inte tillåtet att cykla på en trottoar. Att skjutsa passagerare på elsparkcykeln är knappast lagligt, då fordonsreglerna säger att på en cykel eller en moped får inte samtidigt färdas flera personer än cykeln eller mopeden är byggd för.

Får man åka Voi om man är under 18?

– Elscootern klassas som en cykel i lagens mening. Och då finns ingen åldersgräns, säger Johan Sundman vid trafikkontoret i Stockholm. Är personen under 15 år är det dock hjälmtvång. Enligt Voi:s användarvillkor måste den som använder appen och dess tjänster vara minst 18 år.

Får man köra Elscooter berusad?

I dag är det inte olagligt att köra elsparkyckel alkoholpåverkad, mitt i vägen eller utan hjälm – något det kan bli ändring på efter en utredning som flera myndigheter, bland annat polisen och Trafikverket, jobbar på.

Får man åka två på Elscooter?

Att åka två på en elsparkcykel är förbjudet.

Får man åka Voi med barn?

Får barn åka själva eller i sällskap med föräldrar? Nej, enligt företagets regler är det vare sig tillåtet för barn och unga under 18 år att åka på deras scootrar eller att åka två samtidigt.

Vilken elscooter använder Voi?

Samtidigt så har man byggt en helt egen elscooter, vilket gör det lite mer rimligt att få den här verksamheten att gå runt. De elsparkcyklar som finns i dag är i princip alla ombyggda Xiaomi M365 eller Ninebot ES2.

Får man åka två på Elspark?

Då är det 1500 kronor i böter om man kör mot rött och 500 kronor i böter var för alla som åker på elsparkcykeln om man blir påkommen med att åka flera personer på samma elspark.

Hur många får åka på elsparkcykel?

Samma trafikregler gäller för elsparkcyklar som för vanliga cyklar. Du får bara åka en person på varje. Här går det med vanlig cykel att montera en barnstol – men det är inte möjlig på elsparkcyklar. Det är olovligt att köra när du är onykter.