:

Hur behandla Utebord?

Innehållsförteckning:

  1. Hur behandla Utebord?
  2. Hur behandlar man träbord?
  3. Hur gör man rent träbord?
  4. Hur behandlar man furumöbler?
  5. Hur behandlar man utemöbler i ek?
  6. Hur behandlar man ett Furubord?
  7. Hur oljar man ett träbord?
  8. Hur får man bort fettfläckar från träbord?
  9. Hur gör man rent trämöbler?
  10. Kan man måla furumöbler?

Hur behandla Utebord?

Du bör behandla dina trädgårdsmöbler i trä med träolja 2-3 gånger under våren och sommaren för att undvika att möbeln torkar och spricker. Om dina trämöbler utsätts för direktsol bör du behandla med träolja oftare. Använde en olja som Jutlandia Care Hardwood Sealer Oil som är speciellt framtagen för trä.

Hur behandlar man träbord?

Gör så här: Underhåll ytan några gånger om året med en torkande olja t ex möbelolja eller dylikt. Gnid in olja i träfiberriktningen. Innan ytan torkar (inom 15 min) kan man slipa med fint slippapper och torka med torr trasa.

Hur gör man rent träbord?

Blöt ytan med varmt vatten och rejält med fet såpa. För att behandla skura eller torka med kallt vatten och såpa. Låt torka och upprepa vid behov. För var gång detta upprepas blir ytan mjukare och behagligare....Det här behöver du

  1. Överfettad såpa.
  2. Varmt vatten.
  3. Skurborste med grova borst, gärna unionblandning.
  4. Trasa.

Hur behandlar man furumöbler?

Furu: Furu ska behandlas från det att den är nyinköpt och sedan minst två gånger till under det första året. Efter första året räcker det med att man behandlar möbeln en gång per år eller vid behov. Olja in ytan och låt träet suga in oljan, torka bort all överflödig olja med en trasa eller papper.

Hur behandlar man utemöbler i ek?

Trären furu och ek behöver oljas med lin- eller träolja, minst tre till fyra gånger första sommaren och sedan en gång per år. Träet ska mättas så att det inte kan dra åt sig fukt. Oljad teak behåller färgen. Silvergrå blir den om man bara tvättar med såpa och vatten.

Hur behandlar man ett Furubord?

Olja. Enklast är att ta en möbelolja och olja in. Är bordet inte behandlat på länge, eller helt obehandlat finns det ett gammalt talesätt som säger "olja en gång om dagen i en vecka, en gång i veckan i en månad, en gång om året i en livstid" :) Ta möbelolja som finns i välsorterade möbelbutiker.

Hur oljar man ett träbord?

Hur du oljar in ett ekbord – steg för steg

  1. Börja med att slipa. Innan det är dags att börja behandla med olja bör du slipa bordet en aning för att bli av med skavanker. ...
  2. Pensla på olja på bordet. ...
  3. Torka bort överflödig olja och låt bordet vila. ...
  4. Efterpolera bordet för att få fram rätt lyster.

Hur får man bort fettfläckar från träbord?

Så här gör du:

  1. Du behöver en vit tandkräm - undvik de färgade varianterna.
  2. Tryck ut lite tandkräm på en trasa eller en handduk.
  3. Gnid den på fläcken i en cirkulär rörelse - skrubba inte för hårt.
  4. Gnid bara direkt på fläcken så att du inte skadar ytan.

Hur gör man rent trämöbler?

Ättika är bra för att ta bort alger och mögel. Blanda 1 liter ljummet vatten med 2 dl ättika. Torka därefter av möblerna med en tvättsvamp. Avsluta med att tvätta eller skölja av möblerna med vanligt vatten.

Kan man måla furumöbler?

Många furumöbler är lackade eller målade och då krävs det lite mer förarbete i form av slipning och rengöring. I stället för kvist- och spärrgrund använder du en häftgrund.