:

Hur slipa bänkskiva?

Innehållsförteckning:

 1. Hur slipa bänkskiva?
 2. Hur behandla bänkskiva i ek?
 3. Kan man lacka bänkskiva?
 4. Vilken slipmaskin till bänkskiva?
 5. Vad olja bänkskiva med?
 6. Hur Vitpigmenterar man Ek?
 7. Vad ska du göra för att skydda bänkskivan?
 8. Vilken olja skyddar bänkskivan?
 9. Vad är linoljan för bänkskivan?

Hur slipa bänkskiva?

Slipa ytan Om bänkskivan redan är behandlad med lack eller olja kan du slipa bort den med ett grovt slippapper som har kornstorlek 120. Slipa obehandlad bänkskiva med slippapper som har kornstorlek 180. Vill du ha ännu finare struktur på ytan kan du avsluta med ett slippapper som har kornstorlek 240.

Hur behandla bänkskiva i ek?

Natursåpa

 1. Blanda vatten och såpa. Här använder vi Trip Trap vit natursåpa, som blandas med 1 liter såpa till 10 liter vatten. ...
 2. Tvätta skivan i träets längdriktning med en trasa eller en svamp. Överflödig såpablandning torkas bort med en hårt urvriden trasa. ...
 3. Upprepa behandlingen med såpa (steg 2) ytterligare två gånger.

Kan man lacka bänkskiva?

Att lacka bänkskivor är ett vanligt alternativ. Detta ger det mest överlägsna skyddet och det är något som håller under en lång tid. Den enda egentliga nackdelen med att lacka sina bänkskivor i köket är att de vid skada måste lackas om. Slinter du med kniven eller tappar något vasst på bänkskivankan ytan skadas.

Vilken slipmaskin till bänkskiva?

Slipning av bänkskiva Du kan även välja en planslip, som dock inte får riktigt samma grepp, eller en bandslipmaskin om du ska slipa ned bänken ordentligt. Men excenterslipen är förstavalet, gärna tillsammans med en deltaslip eller slipkloss för hörnen.

Vad olja bänkskiva med?

Linoljan är den perfekta oljan för bänkskivan. Den tränger nämligen riktigt djupt ned i träet, och den är bra att arbeta med. Den tar visserligen flera dagar på sig att torka, men den skyddar så bra och är så enkel att arbeta med, att den är ultimat för behandling av bänkskivan.

Hur Vitpigmenterar man Ek?

Lägg på produkten med pensel, trasa eller svamp, 1-2 appliceringar med mellanslipning. Burken räcker till ca 3,75 kvm vid en applicering. Björk underhålles sedan med Underhållsvax Vit medan ek ska fortsatt behandlas med Hårdvaxolja Vit vid behov. Hårdvaxoljan ligger i en glasflaska med skruvkork.

Vad ska du göra för att skydda bänkskivan?

 • När köksbänken ska ha första hjälpen, är det bänkskiveolja som ska till. Den mest effektiva behandling av bänkskivan får du nämligen med en riktigt bra olja som är avsedd för att skydda och bevara bänkskivor. Olja för bänkskivor ska vara fri från tungmetaller och andra tillsatser som man inte vill ha i närheten av livsmedel.

Vilken olja skyddar bänkskivan?

 • Den mest effektiva behandling av bänkskivan får du nämligen med en riktigt bra olja som är avsedd för att skydda och bevara bänkskivor. Olja för bänkskivor ska vara fri från tungmetaller och andra tillsatser som man inte vill ha i närheten av livsmedel. Ett bra alternativ är kallpressad linolja. Oljan som skyddar bänkskivan på djupet

Vad är linoljan för bänkskivan?

 • Oljan som skyddar bänkskivan på djupet Linoljan är den perfekta oljan för bänkskivan. Den tränger nämligen riktigt djupt ned i träet, och den är bra att arbeta med. Den tar visserligen flera dagar på sig att torka, men den skyddar så bra och är så enkel att arbeta med, att den är ultimat för behandling av bänkskivan.