:

Har klack i Skåne?

Innehållsförteckning:

  1. Har klack i Skåne?
  2. Vad kan man göra på Ivö?
  3. Hur många bor det på Ivö?
  4. Vad betyder Ivö?
  5. Får man tälta på Ivö?
  6. Hur stor är Ivön?
  7. Vilka fiskar finns i Ivösjön?
  8. Vilka bor på Ivö?
  9. Vem äger Ivö camping?
  10. Hur lång är Ivösjön?

Har klack i Skåne?

I den norra delen av Skånes största ö, Ivö, reser sig urbergskullen Ivö klack drygt 130 meter över havet. I naturreservatet med samma namn finns stora möjligheter för besökaren att få en varierad och unik upplevelse.

Vad kan man göra på Ivö?

Ivön är en ö som bjuder sina besökare på mycket storslagen natur och bokskog, där du kan campa, spela mingolf, vandra, cykla, bada,fiska och gå på fossil-jakt.

Hur många bor det på Ivö?

Ivö (småort)

Ivö
(Ifö)
Area54 hektar (2015)
Folkmängd81 (2015)
Befolkningstäthet1,5 inv./hektar

Vad betyder Ivö?

Namnet har tolkats som ön i Iwi, som sannolikt var sjöns ursprungliga namn. Namnet på sjön skulle, enligt tolkningen, ha med idegran att göra. Geologiskt består Ivö av kalkberggrund, i söder överlagrad av morän och havssand. I norr reser sig ett restberg av urberg, Ivö klack, som också är ett naturreservat.

Får man tälta på Ivö?

Ivö Camping ligger på Ivö, Skånes största ö i den natursköna Ivösjön i nordöstra Skåne. Campingen ligger precis vid färjeläget och är en perfekt utgångspunkt för både långa och korta vistelser. På området finns det en badstrand, gästbrygga, 2 servicehus, minigolfbana, lekplats och servering med kiosk och minilivs.

Hur stor är Ivön?

Ivösjön, ca 7 meter över havet, och med ett största djup av 50 meter. Ivön och Enön är de största öarna i sjön. Ivö är ungefär 7 km lång och 3 km bred. Ivö är låglänt utom i norr, där urbergshöjden Ivö klack (134 m.

Vilka fiskar finns i Ivösjön?

Nissöga SiklöjaLakeIdGärs Ivö Lake/Fish

Vilka bor på Ivö?

Ivö har 7% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är lägre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i förskoleålder och 9% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (23%) för kommunen.

Vem äger Ivö camping?

Efter tolv år lämnar Karl-Erik och Gunilla Aldrin över stafettpinnen för Ivö Camping. Nya ägare är Hörbyparet Johan Månsson och Eva Ekelund som tar över i oktober.

Hur lång är Ivösjön?

Ivösjön

Geografiskt läge
Höjd5 m ö.h.
Strandlinje95,6 km
Medeldjup11 m
Maxdjup50 m