:

Hur avslutar man en debattartikel?

Innehållsförteckning:

  1. Hur avslutar man en debattartikel?
  2. Hur gör man en debattinlägg?
  3. Vad är debattartikel exempel?
  4. Hur svarar man på ett motargument?
  5. Hur skriver man en debattartikel gymnasiet?
  6. Vad menas med ett motargument?

Hur avslutar man en debattartikel?

avslutning Debattartikeln avslutas oftast med att man upprepar tesen och för fram sitt tyngsta argument ännu en gång. Ett effektivt sätt att avsluta är också att ge läsarna en uppmaning. Situationen är akut och det är i dag vi måste förändra vårt beteende för att ge haven en chans till en bra framtid.

Hur gör man en debattinlägg?

När du skriver en debattartikel eller ett debattinlägg driver du din text framåt genom tes och argument. Tesen är din åsikt eller ditt ställningstagande och den är själva motorn i hela texten, och argumenten får inte avvika från det du uttrycker i tesen.

Vad är debattartikel exempel?

Debattartikel

01.FÖR ett svenskt försvarEMOT ett svenskt försvar
10.FÖR kärnkraftEMOT kärnkraft
11.FÖR cykelhjälmEMOT cykelhjälm
12.FÖR Euron i SverigeEMOT Euron i Sverige
13.FÖR svart arbetskraftEMOT svart arbetskraft

Hur svarar man på ett motargument?

Motargument / Kontraargument. Är något som försvagar tesen. Argument svarar alltså på frågan varför/varför vi inte ska acceptera tesen. Du bör ta upp ett, endast ett contra-argument och därefter falsifiera det; alltså bevisa att argumentet inte håller.

Hur skriver man en debattartikel gymnasiet?

De flesta debattartiklar följer denna övergripande struktur: Rubrik – tesen presenteras Inledning – bakgrund och tes presenteras Argument 1 – med underbyggnad Argument 2 – med underbyggnad Presentation av motargument som bemöts Argument 3 – med underbyggnad Avslutning – tesen upprepas. Uppmana till handling.

Vad menas med ett motargument?

Motargument / Kontraargument. Är något som försvagar tesen. Argument svarar alltså på frågan varför/varför vi inte ska acceptera tesen.