:

Hur avmaskar man löst?

Innehållsförteckning:

  1. Hur avmaskar man löst?
  2. Vad betyder maska av eller avmaska?
  3. Hur stickar man en hals?
  4. Vad är lätt att sticka?
  5. Kan man maska av på avigsidan?
  6. Hur maskar man av avigt?
  7. Vad är Icord?
  8. Vad är en maska?

Hur avmaskar man löst?

Maska av med räta från rätsidan såhär: Sticka 2 maskor räta, * stick vänster sticka in i de 2 maskorna på höger sticka från vänster mot höger och sticka maskorna räta tillsammans, sticka 1 rät *, sticka från *-* tills det återstår 1 maska på stickan. Klipp av tråden och dra den genom sista maskan.

Vad betyder maska av eller avmaska?

Allt du behöver göra för att få en snygg, lutande avmaskning är att lyfta första maskan som du ska maska av. Alltså inte sticka den, utan bara lyfta den över till högerstickan. Sedan fortsätter du att maska av som vanligt. Då blir avmaskningen snyggt lutande, utan trappsteg.

Hur stickar man en hals?

En tv-stick-vänlig halsringning får du om du stickar en snedremsa istället för en vanlig resårmudd. Till exempel genom att öka en maska i början, och minska en i slutet, av vartannat varv. En lagom lång snedremsa är 3/4 av halsringningens omkrets.

Vad är lätt att sticka?

Vad du än tänkt att sticka måste du alltid börja med att lägga upp maskor, att göra en ögla först är lättast tycker många. Börja sedan att träna på att sticka räta och aviga maskor. Du kommer ganska långt genom att bara kunna detta. Du kan t ex sticka halsdukar, halspolon, ben- och handledsvärmare mm.

Kan man maska av på avigsidan?

avigsidan maskas det av på samma sätt som på rätsidan, men maskorna stickas aviga innan de lyfts över varann. När det är en maska kvar, klipps tråden, och garnet dras genom den sista maskan.

Hur maskar man av avigt?

På avigsidan maskas det av på samma sätt som på rätsidan, men maskorna stickas aviga innan de lyfts över varann. När det är en maska kvar, klipps tråden, och garnet dras genom den sista maskan.

Vad är Icord?

Engelska i-cord är detsamma som en stickad snodd på svenska, kallas ibland även för i-snodd.

Vad är en maska?

Maska kan syfta på: Maska (stickning) – en av de öglor som bildas vid stickning eller virkning. Maska – ta hem sticket med ett lägre kort, se kortspelstermer. Maska – sätta en mask på en krok vid fiske, se bete (fiske)