:

Hur avinstallera Adobe Flash Player?

Innehållsförteckning:

 1. Hur avinstallera Adobe Flash Player?
 2. Vad händer när Flash Player försvinner?
 3. Hur avinstallerar man Flash Player på Mac?
 4. Vad är Adobe Flash Player?
 5. Varför avinstallera Adobe Flash Player Mac?
 6. Varför slutar Adobe Flash Player?
 7. Varför tas Flash bort?
 8. Vad ersätter Flash Player Mac?

Hur avinstallera Adobe Flash Player?

Avinstallera Flash Player

 1. Hämta avinstalllationsprogrammet för Flash Player. Obs! Innan du kör avinstallationsprogrammet måste du se till att Flash Player inte körs för att undvika konflikter under avinstallationen.
 2. Starta om datorn.
 3. Radera de återstående filerna: C:\Windows\system32\Macromed\Flash.

Vad händer när Flash Player försvinner?

Adobe kommer att avsluta supporten för Flash Player den 31 december 2020. ... I nästa version av Microsoft Edge (byggd på Krom) inaktiveras Flash som standard. Användare kan dock återaktivera den på en plats-på-plats-basis Tidslinjen för Chromium-baserade webbläsare finns här.

Hur avinstallerar man Flash Player på Mac?

Om du vill öppna avinstallationsprogrammet dubbelklickar du på det i hämtningsfönstret. OBS: Om installationsfönstret för Flash Player inte visas, väljer du Gå till > Skrivbord i Finder. Bläddra ner till Enheter, och klicka på Avinstallera Flash Player.

Vad är Adobe Flash Player?

Adobe Flash (tidigare Macromedia Flash), eller enbart kallat Flash, är ett datorprogram som används till att skapa animationer, spel och så kallade Rich Internet Applications (RIA) för webben. För att visa Flash-grafik i en webbläsare krävs ett insticksprogram som Adobe Flash Player eller Gnash.

Varför avinstallera Adobe Flash Player Mac?

Nyligen gick Adobe officiellt ut med att de slutar supportera och utveckla deras mjukvara Flash. Den 12 januari 2021 blockerades därmed tjänsten av Adobe. Därför rekommenderar nu Adobe samtliga användare som har Flash installerat idag att de skall avinstallera tjänsten från sin Mac.

Varför slutar Adobe Flash Player?

Adobe upphör med stöd för Flash Player i slutet av 2020 och uppmuntrar innehållsskapare att migrera befintligt Flash-innehåll till nya öppna format, till exempel HTML5, WebGL och WebAssembly. Läs Adobes detaljerade tillkännagivande: Flash och framtiden för interaktivt innehåll.

Varför tas Flash bort?

En lång rad säkerhetsbrister har upptäckts hos Adobe Flash Player genom åren. Adobe kommer att ta bort den från sitt sortiment och upphöra med support på insticksprogrammet år 2020.

Vad ersätter Flash Player Mac?

När Flash stängs av 2020 kommer du inte att ha många alternativ för att spela gamla Flash-filer när stora webbläsare som Chrome och Firefox slutar stödja den. Ett alternativ, särskilt för spelare, är att ladda ner och använda BlueMaximas Flashpoint-programvara.