:

Hur rengöra Takdusch?

Innehållsförteckning:

 1. Hur rengöra Takdusch?
 2. Hur Avkalkar man vattenkokare?
 3. Hur Avkalkar man duschen?
 4. Hur rengör man munstycket?
 5. Hur gör man bikarbonat pasta?
 6. Hur ofta avkalka vattenkokare?
 7. Hur Avkalkar man?

Hur rengöra Takdusch?

Blanda 1 del syra och 5 delar vatten, låt verka 10-15 minuter. Torka av med en mjuk trasa och skölj med vatten. Torka torrt efter rengöring. Strålsamlare takdusch samt duschhandtag skall regelbundet kalkas av genom att läggas i ett bad med citronsyra i ett par timmar.

Hur Avkalkar man vattenkokare?

Gör så här:

 1. Häll 1 dl ättika (eller 2 dl ättiksprit) samt 3 glas vatten i vattenkokaren. Koka upp.
 2. Tillsätt vatten så att vattenkokaren blir fylld.
 3. Koka upp igen.
 4. Häll ut vätskan och skölj ur vattenkokaren. Vid behov, koka upp vatten några gånger så att eventuell smak från ättikan försvinner.
 5. Klart!

Hur Avkalkar man duschen?

Blanda lika delar försiktigt uppvärmd ättika och diskmedel eller såpa i en sprayflaska och skaka utan att det skummar. Spraya på duschdörrarna och gnugga med en svamp som inte repar. Låt verka i 30 minuter innan du sköljer av, och kalkfläckarna är ett minne blott.

Hur rengör man munstycket?

Har du bråttom kan du även rengöra munstycket med kokande ättika, om det är gjort av metall. Då använder du så klart en kastrull i stället för hink eller påse och tar ut munstycket efter 15 i stället för 30 minuter. En del föredrar även att blanda ättikan med en lika stor mängd vatten för en skonsammare rengörning.

Hur gör man bikarbonat pasta?

Du blandar enkelt bikarbonat och vatten tills du har en pasta, alltså en krämig och något seg konsistens. Applicera pastan på ytor som behöver göras rent, exempelvis kakelfogar i badrummet, diskhon, badkar m.m. Gnid in bikarbonatpastan på önskad plats och låt verka i minst 1 h.

Hur ofta avkalka vattenkokare?

Om du inte tycker att kalken gör någon skillnad för smaken räcker det med att avkalka var 2–3 månad istället. Vattenkokaren bör kalkas av när du kan se kalkavlagringar på insidan av väggarna.

Hur Avkalkar man?

GÖR SÅ HÄR:

 1. Häll 1 dl ättika 24% och 6 dl vatten i kaffebryggaren. ...
 2. Brygg igenom hälften av vätskan, stäng av bryggaren och vänta 10 minuter.
 3. Sätt på den igen och brygg igenom resten av vätskan.
 4. Häll ut vätskan från kannan och brygg nu igenom kaffebryggaren med rent vatten 3-4 gånger så ingen smak av ättika finns kvar.