:

Vilka djur finns det i Slottsskogen?

Innehållsförteckning:

 1. Vilka djur finns det i Slottsskogen?
 2. Är djuren ute i Slottsskogen?
 3. Vad heter sälarna i Slottsskogen?
 4. Hur länge är djuren ute i Slottsskogen?
 5. När kommer djuren till Slottsskogen?
 6. Finns det pingviner i Slottsskogen?
 7. När anlades Slottsskogen?

Vilka djur finns det i Slottsskogen?

 • Älg.
 • Skogsren.
 • Humboldtpingvin.
 • Jämtget.
 • Får.
 • Linderödssvin.
 • Gäss.
 • Svensk gul anka.

Är djuren ute i Slottsskogen?

Slottsskogen är ett vidsträckt natur- och rekreationsområde mitt i staden. Här kan du se älg, Gotlandsruss, gutefår och andra nordiska djur i den tillhörande djurparken. På sommaren finns Barnens Zoo med griskultingar, och killingar som du får klappa. Missa inte heller när det är matdags för sälar och pingviner.

Vad heter sälarna i Slottsskogen?

Knubbsälen är en av tre sälarter i Sverige: gråsälen längs östkusten, vikaren i Bottniska viken och längs västkusten knubbsälen, som är Bohusläns landskapsdjur. Knubbsälen lever i flock och äter småfisk. Den föder oftast bara en unge. Kuten, som ungen kallas, diar i tre till fem veckor och får därefter klara sig själv.

Hur länge är djuren ute i Slottsskogen?

Med inriktning på tama och vilda nordiska djur, vill Slottsskogen lära både barn och vuxna om djurlivet vi har runt omkring oss.

När kommer djuren till Slottsskogen?

Slottsskogens djurpark är en av de äldsta i Sverige. Den är öppen året runt och är gratis att besöka. Med inriktning på tama och vilda nordiska djur, vill Slottsskogen lära både barn och vuxna om djurlivet vi har runt omkring oss.

Finns det pingviner i Slottsskogen?

I djurparker världen över finns i dag ett par tusen. Här i Slottsskogen har vi haft Humboldtpingviner sen 1960-talet. Eftersom Humboldtpingvinen är hotad i naturen har Slottsskogen valt att ha kvar dem i djurparken, trots inriktningen mot nordiska djur.

När anlades Slottsskogen?

1621 fick Göteborg sina stadsprivilegier. År 1624 anhöll Göteborgs Stad hos kung Gustav II Adolf om rätten för allmänheten att vistas i Slottsskogen.