:

Vad kan man göra mot sniglar?

Innehållsförteckning:

 1. Vad kan man göra mot sniglar?
 2. När kommer sniglarna fram?
 3. Hur blir man av med sniglar i trädgården?
 4. Vad kan sniglar inte klättra på?
 5. Hur man dödar sniglar?
 6. Vilka sniglar vill man inte ha i trädgården?
 7. När vaknar sniglarna?
 8. Vilken tid är mördarsniglar aktiva?

Vad kan man göra mot sniglar?

Städa bort lösa föremål, som brädor och dylikt, om det går, och bevaka de kvarvarande noggrant. Sätt upp snigelstaket eller snigelkant runt särskilt utsatta land. Bearbeta jorden så att hålrum, där äggen finns, försvinner. Luckra upp jorden efter regn, så att sniglarna inte kan söka skydd bakom fuktiga jordklumpar.

När kommer sniglarna fram?

Tidigt på våren kläcker äggen och första generationen av sniglar kravlar fram. De är oftast endast framme på natten, då de inte tål uttorkning. På dagen gömmer de sig under blad på marken eller kryper ner i hålor i marken, under stenar eller liknande.

Hur blir man av med sniglar i trädgården?

10 tips för att bli av med mördarsniglarna

 1. Klipp huvudet av sniglarna, någon centimeter bakom framändan. ...
 2. Lägg sniglarna i sluten påse i frysen, släng sedan i soporna.
 3. Lägg ut smaksatt järnfosfat i pelletsform. ...
 4. Sätt en plåt med vikt kant intill kompost och odlingslådor. ...
 5. Sätt ut en skål med öl i trädgården.

Vad kan sniglar inte klättra på?

Koppartejp eller koppartråd fungerar som barriär mot mördarsniglar. ... Tejpa eller fäst bred koppartejp kring pallkragen eller krukan, så att snigeln omöjligt kan krypa förbi spärren. Varför det inte fungerar för alla kan bero på hur mycket koppar det finns i tejpen eller tråden.

Hur man dödar sniglar?

Sätten att avliva sniglarna på är många, men det mest ”barmhärtiga” är kanske att direkt klippa huvudet av snigeln med en sekatör eller vass spade. Annars förekommer även till exempel att man lägger in sniglarna i frysen eller i saltlösning.

Vilka sniglar vill man inte ha i trädgården?

De bidrar till nedbrytningen av gamla växter och lämnar efter sig exkrementer som ger jorden näring. Sniglar i komposten är bra till exempel. Mördarsniglar och stora populationer vill vi dock inte ha i vår trädgård.

När vaknar sniglarna?

– Så fort det börjar bli varmt vaknar de unga sniglar som har övervintrat, berättar Kerstin Finnman, produktchef för Greenline. Efter bara ett par veckor är de könsmogna och börjar lägga ägg. ... – Rensa i rabatterna och låt inte vissnade växter ligga kvar, dit söker sig sniglarna för att få fukt och värme.

Vilken tid är mördarsniglar aktiva?

Mördarsniglarägg kläcks sedan under perioden juli - oktober. För att få bort mördarsniglarna (eller i alla fall reducera dem kraftigt) krävs att man är aktiv både vår, sommar och höst.