:

Vad är syftet med en genomförandeplan?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är syftet med en genomförandeplan?
  2. Hur förhåller du dig till en genomförandeplan i ditt dagliga arbete?
  3. Hur skriver man en genomförande plan?
  4. Vem ska skriver genomförandeplan?
  5. När skrivs en genomförandeplan?
  6. Hur ofta ska en genomförandeplan följas upp?
  7. Vad ska finnas med i en genomförandeplan?
  8. Vad ska ingå i en genomförandeplan?
  9. Hur skriver man en genomförandeplan LSS?
  10. Vem tar fram genomförandeplan?

Vad är syftet med en genomförandeplan?

Syftet med genomförandeplanen är att skapa en tydlig struktur för genomfö- randet och uppföljningen av en beslutad insats. Genom planen tydliggörs både för den enskilde och för personalen vad som ska göras, vem som ska göra vad, när och hur [3].

Hur förhåller du dig till en genomförandeplan i ditt dagliga arbete?

Det centrala vid upprättande av en genomförandeplan är att den enskilde blir så delaktig som möjligt. Det är dennes önskemål och behov som ska styra planeringen. I planen ska det beskrivas vad den enskilde klarar själv så att det inte enbart blir fokus på vad han/hon inte klarar av.

Hur skriver man en genomförande plan?

Av genomförandeplanen bör det bland annat framgå:

  1. Vilket eller vilka mål som gäller, enligt de beslut som individen fått.
  2. Om insatsen innehåller en eller flera aktiviteter och vad målen för varje aktivitet är.
  3. Vem som är ansvarig för att genomföra aktiviteter.
  4. Hur en insats ska genomföras i praktiken.

Vem ska skriver genomförandeplan?

Personalen skriver om viktiga saker som du ska göra, till exempel läkarbesök som personalen behöver veta om. Personalen ska skriva lättläst så att du förstår vad de skriver. Det som personalen skriver i kallas genomförandeplan, social journal, levnadsberättelse och patientjournal.

När skrivs en genomförandeplan?

Genomförandeplanen upprättas inom två veckor från det att beslutet som ligger till grund för insatsen verkställts (inflyttningsdatum inom servicebostad eller gruppbostad). Syftet med en genomförandeplan är att skapa en tydlig struktur för det praktiska genomförandet och uppföljningen av en beslutad insats.

Hur ofta ska en genomförandeplan följas upp?

Detta bör göras inom 3 månader. När och hur ska genomförandeplanen följas upp? Uppföljning av genomförandeplanen ska ske var 6:e månad eller vid ett nytt uppdrag eller insats och däremellan vid förändringar av utförandet. I genomförandeplanen ska uppföljningsdatum framgå.

Vad ska finnas med i en genomförandeplan?

Genomförandeplanen ska skapa en tydlig struktur för det praktiska genomförandet av beslutade insatser och vara ett underlag vid uppföljningen av dessa. Genomförandeplanen ska tydliggöra för den enskilde och personalen vad som ska göras, vem som ska göra vad, när och hur.

Vad ska ingå i en genomförandeplan?

Genomförandeplanen syftar till att skapa en tydlig struktur för genomförandet och upp- följningen av en beslutad insats. Genom planen tydliggörs både för den enskilde och för personalen vad som ska göras, vem som ska göra vad, när och hur.

Hur skriver man en genomförandeplan LSS?

Genom planen tydliggörs både för kunden och för personalen vad som ska göras, vem som ska göra vad, när och hur. Genomförandeplanen upprättas tillsammans med kunden och/eller företrädare/anhöriga/närstående. Genomförandeplanen bör skrivas i datorn men får ej sparas.

Vem tar fram genomförandeplan?

En del av den sociala dokumentationen i LSS-verksamhet Genomförandeplan är en överenskommelse mellan brukaren och enheten om vilket stöd brukaren ska få utifrån de insatser som beviljats av handläggaren. Den som har fått en insats ska kunna vara delaktig och ha inflytande över hur insatsen ska genomföras.