:

Vilken är Sveriges största fors?

Innehållsförteckning:

 1. Vilken är Sveriges största fors?
 2. Vart finns det vattenfall i Sverige?
 3. Vad är Sveriges största vattenfall?
 4. Vad heter Norges största vattenfall?
 5. Vad heter Skånes största vattenfall?
 6. Var ligger Sveriges högsta vattenfall?
 7. Har Sverige vattenfall?
 8. Vilket är världens högsta vattenfall?
 9. Vart ligger Sveriges största vattenfall?
 10. Vilket är det högsta vattenfallet i världen?

Vilken är Sveriges största fors?

Tännforsen är troligtvis störst i Sverige när det kommer till "vägg" av vatten. Vattenfallet är hela 60 m brett och 38 m högt, varav en stor del är fritt fall. Tännforsen är precis som Ristafallet en del av Indalsälven och ligger cirka 2 mil väster om Åre i Jämtland.

Vart finns det vattenfall i Sverige?

7 vackra vattenfall i Sverige att besöka i sommar

 • Njupeskär. Det här vattenfallet hittar du i Fulufjällets nationalpark och det är lätt att ta sig dit, framför allt sommartid. ...
 • Tännforsen. ...
 • Fettjeåfallet. ...
 • Älgafallet. ...
 • Hällingsåfallet. ...
 • Ristafallet. ...
 • Muddusfallet.

Vad är Sveriges största vattenfall?

Njupeskärs vattenfall är ett av de högsta i Sverige med sina 93 meter och har en fri fallhöjd på drygt 70 meter. Under årtusenden har vattnet mejslat ut en stor klyfta i berget. På toppen av fallet har du en fantastisk utsikt över klyftan och landskapet.

Vad heter Norges största vattenfall?

Vettisfossen har en fallhöjd över 275 meter och det högsta fritt fallande vattenfallet i Norge.

Vad heter Skånes största vattenfall?

Hallamölla är Skånes största och högsta vattenfall med en sammanlagd fallhöjd på ca 23 meter. I fem olika forsar faller vattnet och utgör ett naturligt vandringshinder för havsöringen när den vill uppströms för att leka.

Var ligger Sveriges högsta vattenfall?

Njupeskär Njupeskär är Sveriges högsta vattenfall med högsta höjd på 93 meter och en fri fallhöjd på 70 meter. What is this? Vattenfallet ligger i Dalarna och ingår i Fulufjällets nationalpark.

Har Sverige vattenfall?

Energikällor i Sverige Väljer du vind-, vatten- eller kärnkraft får du el från Vattenfalls kraftverk i Sverige. Väljer du solkraft köper vi in den elen från producenter i Europa, varav en viss del kommer från svensk solelproduktion.

Vilket är världens högsta vattenfall?

Världens högsta vattenfall är Angelfallen (976 meter, varav 807 i det största av flera successiva fall) i Venezuela. Sveriges högsta vattenfall är det 125 meter höga Njupeskär.

Vart ligger Sveriges största vattenfall?

Här följer ett urval av våra favoriter. Mitt i Dalarna, drygt 4 mil från Särna ligger Sveriges högsta vattenfall Njupeskär som mäter 93 meter över havet. Du når vattenfallet enkelt via en två kilometer lång vandringsled i Fulufjällets nationalpark där även världens äldsta träd "Old Tjikko" finns.

Vilket är det högsta vattenfallet i världen?

Världens högsta vattenfall är Angelfallen (976 meter, varav 807 i det största av flera successiva fall) i Venezuela. Sveriges högsta vattenfall är det 125 meter höga Njupeskär.