:

Hur kör man med PowerTilt?

Innehållsförteckning:

 1. Hur kör man med PowerTilt?
 2. Hur använda Trim Tilt?
 3. Hur påverkas båtens gångläge av att du trimma upp motorn något?
 4. Hur kör man en styrpulpet?
 5. Hur kör man med Trimplan?
 6. Hur får man båten att gå fortare?
 7. När behövs trimplan?
 8. Hur mycket vind klarar en båt?
 9. Hur köra båt i vågor?
 10. Varför har man trimplan?

Hur kör man med PowerTilt?

Har du en båt med en powertrim som reglerar motorns vinkel mot vattnet ska du försöka ställa in motorn så att båten har så lite kontakt med vattnet som möjligt. Båten ska gå ovanpå vattnet och kännas lätt. Vågsprutet ska synas ungefär vid mitten av båten, eller där föraren sitter.

Hur använda Trim Tilt?

Powertrim=Elektrisk/hydralisk ändring av proppelerns vinkel mot vattnet (kan ändras under fart) Tilt=Fälla upp motorn/drevet tex vid bryggan. Trimplåtar=Två plåtar på varsin sida på aktern som oftast ändras elektrisk/hydraliskt för att båten ska plana/gå bättre i sjön.

Hur påverkas båtens gångläge av att du trimma upp motorn något?

Där har du ett bra gångläge på plattvatten. I stökig motsjö gör man med fördel det motsatta. Trimmar in motorn, ökar den våta ytan och låter V-botten där den är som vassast (i fören) klyva igenom vågorna för att göra resan mjuk och fin. Eller åtminstone mindre obekväm.

Hur kör man en styrpulpet?

Jag tänkte visa hur man (jag) enkelt tar upp en liten styrpulpet på båttrailer, ensam eller tvåsam.

 1. Förtöj Båten Nära Trailerrampen. ...
 2. Backa Ner Båttrailern Lagom Långt. ...
 3. Kör Upp Ditt Släp - Ge Plats. ...
 4. Gör En Sista Koll Innan Du Kör Iväg.

Hur kör man med Trimplan?

För att få en stabil gång och bibehålla en hög snittfart så ska du använda trimplanen för att få ner fören, det vill säga minska trimvinkeln på båten i långskeppsled. Det gör du genom att trycka ner båda trimplanen samtidigt.

Hur får man båten att gå fortare?

Enklast är viktfördelning och/eller propellerval. När du kör så trimma ut motorn. Tycker du att du trimmat ut så dubbla det. Tänk på att båten förändrar sina gångegenskaper när du gör detta så håll i ratten och gör det någonstans du inte besvärar någon annan.

När behövs trimplan?

Trimplan används för att förbättra båtens gångläge och förhindra att båten lutar åt styrbord eller babord. Det ger en stabilare gång och bättre bränsleekonomi. Trimplanen ger också fördelen att lättare få upp båten i planing.

Hur mycket vind klarar en båt?

Havsgående fartyg är byggda för att klara vågor på 12-15 meter utan skador. Det brukar vara solitt stål utan fönster upp till omkring 10 meter över vattnet, och byggt för att klara vågor ett stycke högre upp med små tjocka fönster. Men fartyg är inte byggda för att klara monstervågor.

Hur köra båt i vågor?

Jag har för mig att det bästa sättet att ta motsjö är att ta den snett framifrån. inte så snett som 45 grader, men kanske 20-30 grader. Detta gör att båten får en längre väg över vågen (=lutningen minskar), utan att den för den saken skull rullar för mycket.

Varför har man trimplan?

Trimplan används för att förbättra båtens gångläge och förhindra att båten lutar åt styrbord eller babord. Det ger en stabilare gång och bättre bränsleekonomi. Trimplanen ger också fördelen att lättare få upp båten i planing.