:

Hur smakar Tamarind?

Innehållsförteckning:

  1. Hur smakar Tamarind?
  2. Är Tamarind starkt?
  3. Var köper man Tamarindpasta?
  4. Vad gör man med Tamarind?
  5. Hur odla Tamarind?
  6. Vad kan man ersätta Tamarindpasta med?
  7. Vad innehåller Tamarindpasta?
  8. Hur ser Tamarind ut?
  9. Vad innehåller Tamarindsås?
  10. Var växer Tamarind?

Hur smakar Tamarind?

Tamarind är en ärtväxt vars frukter är ätliga och har ett mörkbrunt innanmäte. Smaken är skarp och syrlig. Används som smaksättare i starka och syrliga rätter.

Är Tamarind starkt?

Skicka till en vän. Tamarind är en citrusfrukt med ett mörkbrunt fruktkött. Smaken är skarp och syrlig. Används som smaksättare i starka och syrliga rätter.

Var köper man Tamarindpasta?

Köp Tamarindpasta online hos Lyckasmedmat.se.

Vad gör man med Tamarind?

Tamarind är en klibbig, sötsur frukt som växer på träd i långa baljor. Den används i Worcestershiresås och adobosås, liksom i många grillsåser. Tamarindjuicen används t ex till Satay, Pad Thai och curryrätter. Den växer i Asien samt i Central- och Sydamerika där den används mycket dessa regioners kök.

Hur odla Tamarind?

Blötlägg frö i ljummet vatten 1-2 dygn eller tills det yttre skalet mjuknar och kan pillas loss. Plantera i fuktig såjord på 5-10 mm djup, dra en plastpåse över så att fukten bevaras och låt krukan stå varmt men skyddat mot direkt solsken. Vid en temperatur på +20-30 grader gror fröerna oftast inom ett par veckor.

Vad kan man ersätta Tamarindpasta med?

Tamarindpastan kan ersättas med limesaft eller vinäger.

Vad innehåller Tamarindpasta?

Används som smaksättare i starka och syrliga rätter. Ingredienser: Tamarind (56%), vatten, citronsyra, Näringsinnehåll Per 100 g: Energi 447 kJ/107 kcal, Fett 0 g, Varav mättat fett 0 g, Kolhydrat 28,6 g, Varav sockerarter 10,4 g, Protein 0 g, salt 0,1 g.

Hur ser Tamarind ut?

Tamarind är en art i familj ärtväxter. Det är ett träd liknande ek, som kan bli 20 m högt. Blommorna är gulaktiga med rosa-röda prickar, sittande i hängande klasar. Arten härstammar troligen från tropiska Afrika, men odlas i ett flertal tropiska länder.

Vad innehåller Tamarindsås?

Hetta upp ett par matskedar jordnötsolja i en kastrull och fräs löken tills gyllenbrunt. Lägg i vitlök, chili och koriander fräs 2-3 minuter. Tillsätt tamarindpastan och låt puttra cirka fem minuter tills såsen tjocknad.

Var växer Tamarind?

Tamarind är en ärtväxt som ursprungligen kommer från Afrika och Asien där det kan bli 12 meter högt. Det naturliga växtsättet är som ett högt träd men på våra breddgrader blir detta en vacker och trevlig krukväxt.