:

Hur behandlar man mocka?

Innehållsförteckning:

 1. Hur behandlar man mocka?
 2. Vad är en Mockaborste?
 3. Hur ofta ska man impregnera mocka skor?
 4. Hur fixar man mocka skor?
 5. Hur rengör man mocka soffa?
 6. Hur impregnerar man mocka skor?
 7. Hur får man bort Vattenfläckar på mocka?
 8. Hur rengör man skor av nubuck?
 9. Kan man fetta in mocka?
 10. När impregnera skor?

Hur behandlar man mocka?

Svåra fläckar på mocka måste behandlas med vatten, men behandla då hela skon för att undvika missfärgningar som syns. Använd mockaborsten för att borsta på fläcken, använd endast lite vatten för att undvika att blöta ner för mycket. Skrubba med vatten till dess att fläcken är borta.

Vad är en Mockaborste?

Egenskaper: Rengör och tar bort smuts och blanka ytor från mockaskorna. Med en mjuk naturborst för skonsam rengöring, en sidoborste för kanter och sömmar, och en skonsam gummiborste som kan fungera som ett radergummi för vissa typer av fläckar. Mockaborsten lyfter även fibrerna och återger fin lyster.

Hur ofta ska man impregnera mocka skor?

Impregnering av läder och skinn Det är alltså bra att arbeta förebyggande för att få skorna att hålla längre. Hur ofta detta bör göras är beroende på hur mycket kängorna används, cirka två gånger per säsong rekommenderas. Att impregnera skor avvisar både smuts och vatten.

Hur fixar man mocka skor?

Vårda dina mockaskor med skolotion Applicera ett tunt och jämnt lager lotion för mocka för att ge näring till materialet. Använd neutral färg eller pigmenterad lotion i samma nyans som skon. Använd lätta tryck med flaskans påstrykare. Låt torka och rugga sedan försiktigt upp ytan med en mockaborste om nödvändigt.

Hur rengör man mocka soffa?

Mocka är lite annorlunda att göra rent än vanligt läder. Det viktigaste redskapet är en bra mockaborste, som kompletteras med ett rengöringsmedel. Ett rengöringsmedel i skumform, kan med fördel användas. Skummet gör att man hinner göra rent ytan på mockan innan medlet tränger in lädret.

Hur impregnerar man mocka skor?

Borsta bort smuts med en mockaborste. Bearbeta tuffare fläckar med en slipsten för mocka....3. Skydda

 1. Spraya hela skon rikligt med impregnerinsspray från cirka 20 cm.
 2. Låt skorna torka innan användning, helst med skoblock i.
 3. Upprepa regelbundet för bästa effekt.

Hur får man bort Vattenfläckar på mocka?

Efter vintern är det vanligt med salt- och vattenfläckar på mockaskor, vilket kräver en djuprengöring. Köp ett specialschampo för mocka och gnugga in noggrant över hela skon. Var inte rädd för att blöta ner mockan rejält. Gnugga extra mycket på fläckar.

Hur rengör man skor av nubuck?

Ta ur skosnören och borsta bort ytlig smuts med en mockaborste. Var noga i veck och kanter. Fukta skon ordentligt, applicera rengöring med en fuktig rengöringsduk och rengör....2. Vårda

 1. Applicera ett jämt lager skokräm för mocka/nubuck över hela skon. ...
 2. Vid behov använd samma produkt för att fräscha upp färgen på sulkanten.

Kan man fetta in mocka?

Glöm inte att smörja in sulkanten! Detta är ett utav de vanligaste misstagen man gör med mockaskor. Man glömmer helt enkelt att smörja in sulkanten och klacken. Till detta kan du använda skokräm av bra kvalité färgad eller ofärgad.

När impregnera skor?

Impregnering Det bör alltid ske utomhus. Sedan låter man skorna torka i 15 minuter. När du impregnerar skor måste du se till att lädret bara blir lätt fuktigt och att inga droppar bildas. Vid den allra första impregneringen bör skon behandlas två gånger i rad.